Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsamájpástétom majorannával

Kacsamájpástétom majorannával
Kacsamájpástétom majorannával
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olvastam a házi májasokról egy cikket, a legtöbb tele volt zsírral, én valami "epe kímélőbb" verziót szerettem volna készíteni, olyat, ami tényleg különbözik a bolti májkrémektől, hisz annak nagy része bőr és zsír. Első ízben sertésmájjal próbálkoztam ugyanezzel az aránnyal, de a sertésmájnak ilyen koncentrátumban túl erőteljes az íze. Sokkal "töményebb", intenzívebb ízt kapunk, mint  a hagyományos májasok esetében, de szerintem finomabb és egészségesebb is.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Érdemes kisebb üvegeket választani pl tormás üveg, hisz a már megkezdett mennyiség nem annyira tartós, amit megkezdünk érdemes 24h-n belül elfogyasztani. 

A dunsztolást pedig érdemes kéz-meleg vízzel kezdeni, ebbe beleállítani a már lezárt üvegeket, és kis lángon felforralni, legalább 40-50 percig gyöngyöző forrásban lévő vízben tartani, és hagyni kell ebben a vízben kihűlni.

1-2 evőkanál mustárt is keverhetünk bele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott vöröshagymát az olívaolajon megpirítjuk egészen barna karamelles állagúra, majd kevés vizet öntünk alá (0.5 dl), és hozzáadjuk a májat, zúzott fokhagymát, borsot, majoránnát. Kis lángon fedővel lefedve olyan 15-20 percig pároljuk, nagyobb lángon fedő nélkül elpároljuk róla a vizet, és félretesszük hűlni.
  2. Egy keverőtálas aprítógépbe tesszük (chopper) a vajjal együtt, és krémesre daráljuk. A művelet macerásabb, de ha nincs ilyen mixerünk, akkor 2x átdarálhatjuk a májat húsdarálón, majd a vajat keverjük hozzá. Ha kész, sózzuk meg alaposan, keverjük át. Zárt kis üvegben, ha forró vízben a befőttekhez hasonló mondón legalább 1 órát dunsztoljuk, akkor legalább 1-1,5 hétig eláll hideg helyen. Amikor betöltjük az üvegbe, próbáljuk úgy megtenni, hogy ne maradjanak nagyobb légbuborékok, nyomkodjuk le kanállal, vagy ütögessük az asztal széléhez.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 701
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kacsamájkrém, majorannás kacsamájpástétom, kacsamáj-pástétom

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

241
kacsamáj 400 g
majoranna 2 kk
vöröshagyma 4 nagy db
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 1 gerezd
margarin 60 g
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 0.5 dl