Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi májkrém zsályával és chilivel

Házi májkrém zsályával és chilivel
Házi májkrém zsályával és chilivel
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pikk-pakk reggeli.:)

hozzávalók / 6 adag

  • 50 dkg kacsamáj
  • 20 dkg kacsazsír
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15-20 levél zsálya
  • 1 chilipaprika
  • só, bors
  • 1 tk mustár

A tetejére :

  • kb. 5 dkg forró kacsazsír
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsír felén ropogósra sütjük a zsálya leveleket, majd kiszedjük.
  2. A fűszeres zsírban megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a chilit és a  feldarabolt kacsamájat.
  3. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát. Néhány perc alatt megsütjük.
  4. Csak annyira sütjük meg, hogy véres már ne legyen, de még puha belül rózsaszínes. Amikor elzárjuk a lángot, a hő  még akkor is dolgozik a máj belsejében.
  5. Amikor langyosra hűlt a máj, hozzáadjuk a maradék zsírt, a sült zsálya levelek 2/3-át, a mustárt, és botmixerrel       eldolgozzuk krémes állagúra.
  6. Ha szükséges, még fűszerezzük.
  7. Kis tálkákba tesszük, rárakjuk a maradék leveleket, és lezárjuk forró zsírral a tetejüket.
  8. Jól kihűtjük, és fogyasztható is.
  9. Mi a felső zsírréteget is elkenjük, de ha valaki nem szereti, szépen le lehet szedni a tetejéről.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 815
elküldve: 8
receptkönyvben: 248
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Napfény és fűszer

Mióta szakács: 2013.01.26.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

májpástétom, kacsamájkrém, kacsazsíros májas

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Claudiaz
Claudiaz / Claudiaz Wed, 2013-07-31 06:22

Nem hiszem el, hogy nincs még egyetlen egy hozzászólás sem ehhez a fantasztikus recepthez!!!! De akkor megtöröm én a csendet... ISTENI! :)