r
Nosalty Logó

Obatzda, a bajor sajtkrém

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Obatzda, a bajor sajtkrém
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1691 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 211 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    152 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4156.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1010 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    917 mg
  • Nátrium
    2119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1070 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 1691 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 269 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A camembert-t kézi habverővel összetörjük félig krémesre, majd hozzáadjuk a krémsajtot, a vajat, a hagymát és ízlés szerint fűszerezzük pirospaprikával, köménnyel, sóval és borssal.
  2. Az egészet alaposan összekeverjük, majd hozzáöntünk egy kevés sört és azzal is összeforgatjuk, ettől különleges extra ízt kap és még habosabb lesz.
  3. A sajtkrémet ezután betesszük pár órára hűtőbe pihenni és összeérni, majd snidlinggel megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 3029
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Obatzda, a bajor sajtkrém
Rosanics Petra 316 recept

A bajorok fűszeres, pikáns sajtkrémje egész évben kiváló mártogatnivaló, de az Oktoberfest idején különösen a figyelem középpontjába kerül. Az Obatzda ízvilágra nagyon hasonlít a mi körözöttünkre, azonban túró és juhtúró helyett ebbe camembert és vaj kerül, utóbbit szokás krémsajttal vegyesen használni. Kenyérre kenve, vagy bajor perecet belemártogatva egyaránt mennyei sós nasi!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek