Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paleo kacsamájpástétom

Paleo kacsamájpástétom
Paleo kacsamájpástétom
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megláttam a hentesnél ezt a gyönyörű kacsamájat, és nem tudtam ellenállni neki. Gondoltam, összeütök egy májpástétomot. Rögtönöztem egy paleo-változatot, ami isteni lett!!! Nem paleo étkezésűek sem fognak hibát találni benne.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Paleo (vagy rozs) kenyérrel, vörösborral isteni vacsora!!! Jó étvágyat! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A két marék aszalt szilvát beáztatunk a vörösborba (amit én személy szerint még megbolondítottam 1 dl észak-olasz diólikőrrel, az úgynevezett nocinoval, de ez nem kötelező eleme szerintem, meg nem is éppen paleo...)
  2. A kockára vágott lilahagymákat megpároljuk kókuszzsíron.
  3. Az üveges hagymához hozzáadjuk a megmosott, inaktól megtisztított kacsamájat. Adunk hozzá még két kanál kókuszzsírt. Nem sózzuk, hogy ne keményedjen meg a máj. Közepes lángon rotyogtatjuk, amíg meg nem sül.
  4. Amikor a máj elkészült, adunk hozzá sót, borsot, 1 dl sűrű kókusztejet, hozzáöntjük a vörösboros aszalt szilvát, a rozmaringot és kakukkfüvet. Megvárjuk, míg rottyan egyet, aztán levesszük a tűzről, és összemixeljük botmixerrel.
  5. 2 marék diót aprítóban összezúzunk, ezt kanállal hozzákeverjük a kész pástétomhoz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 424
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

PaleoPetra

Mióta szakács: 2015.01.12.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

májkrém, májpástétom, kacsamáj pástétom paleósan

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

343
kacsamáj 60 dkg
lila hagyma 2 közepes db
kókusztej 1 dl
kókuszzsír 3 ek
dió 2 marék
aszalt szilva 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 2 szál
rozmaring 4 szál
vörösbor 1 dl