Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húspogácsa chilis szilvamártással

Húspogácsa chilis szilvamártással
Húspogácsa chilis szilvamártással
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek új dolgokat kipróbálni és szeretem az édeset a csípössel, sóssal keverni.

Az eredeti recept ugyan rendes szilvát írt és cukrot, de azt gongolom, a befött is megtette, nagyon ízlett mindkettőnknek...

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit alaposan megmossuk és feltesszük főni (héjában).
  2. A kenyeret beáztatjuk a tejbe, majd kicsavarjuk és a darálhúshoz adjuk, összekeverjük a sóval, borssal, finomra vágott hagymával, belenyomjuk a fokhagymát, beleaprítjuk a petrezselymet, rozmaringot és egy csipet fahéjat.
  3. Adunk hozzá két tojást és alaposan összegyúrjuk, pogácsákat formálunk belöle. Forró olajon megsütjük
  4. A szilvát kimagozzuk (ha kell), egy edénybe tesszük (egy pár darab kivételével) és gyors lángon feltesszük főni. Hozzáadjuk a vörösbor felét, egy kis vizet és az ánizst, és jól szétfőzzük (befőtt lévén, nem kell neki sok). Összeturmixoljuk az egészet, hozzáöntjük a maradék bort, adunk hozzá chilit (ki, hogy szereti), a maradék szilvát, és az egészet összeforraljuk.
  5. A megfőtt krumplikat félbevágjuk, és a visszamaradt olajon megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 601
elküldve: 2
receptkönyvben: 75
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

kovacs84

Mióta szakács: 2012.01.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húspogácsa héjában sült burgonyával, fasírt szilvamártással, húsgombóc chilis szilvamártással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovacs84
kovacs84 / kovacs84 Wed, 2012-02-29 15:49

Miért ne? Vagy esetleg cseresznye...A meggyet esetleg még plusszba picit cukrozd meg, ha nagyon savanyú
Majd írd meg, hogy sikerült, felcsigáztál :-)

Orsianyu
Orsianyu Wed, 2012-02-29 15:43

Minden van hozzá itthon, csak szilvabefőtt nincs...szerinted meggybefőttel megpróbáljam??
Köszi

1689
darált sertéshús 40 dkg
zsemle 2 db
tej 1 dl
tojás 2 db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
rozmaring 0 ízlés szerint
szilvabefőtt 350 g
vörösbor 1 dl
csillagánizs 1 db
chili 0.5 db
burgonya 0.5 kg
napraforgó olaj 2 dl