Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombócok Sztroganov módra

Húsgombócok Sztroganov módra
Húsgombócok Sztroganov módra
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon régi Tina magazinban találtam ezt a receptet, és azóta már nagyon sokszor megcsináltam. Igaz gomba nélkül, mert azt nem nagyon szereti a család, de az eredeti recept úgy szól.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én nokedlit szoktam hozzá adni köretnek, de nem apróra szaggatva, hanem evőkanál nagyságú tésztával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemlét vagy ennek megfelelő mennyiségű kenyeret hideg vízbe áztatjuk. A vöröshagymákat megpucoljuk, 1 fejet felkockázunk, a többit cikkekre vágjuk.
  2. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük. Én karikára szoktam vágni. Majd forrásban levő sós vízben kb. 8 perc alatt megfőzzük, vigyázva, hogy ne főljön szét, majd lecsöpögtetjük.
  3. A csiperkegombát megtisztítjuk, megmossuk, majd félbevágjuk. A lecsöpögtetett csemegeuborkát felszeleteljük. A beáztatott zsemlét kinyomkodjuk.
  4. A darált húst összedolgozzuk a zsemlével, a hagymakockákkal és a tojással. Sóval, borssal, paprikával és mustárral Ízesítjük. A húsmasszából kisebb gombócokat formázunk.
  5. Serpenyőben megforrósítjuk az olajat. A hagymacikkeket a gombával együtt kb. 8 percig sütjük, majd kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékon megsütjük a húsgombócokat. Majd kivesszük őket, és melegen tartjuk. Nekem kellett még aláöntenem egy kis olajat, hogy rendesen megsüljenek a gombócok.
  6. A zsiradékot felöntjük a levessel, 1 dl uborkalével és a tejszínnel, majd összeforraljuk. A kevés vízzel elkevert lisztet a mártáshoz adjuk, és kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal, pirospaprikával, cukorral ízesítjük.
  7. A húsgombócokat, a hagymát, a gombát és az uborkát a tejszínes mártásba tesszük, és összemelegítjük.
  8. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 573
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

anyoca72

Mióta szakács: 2020.01.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

stroganoff gombóc

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

458
darált sertéshús 50 dkg
zsemle 1 db
tojás 1 db
csiperkegomba 25 dkg
sárgarépa 25 dkg
vöröshagyma 5 közepes db
csemegeuborka 10 dkg
főzőtejszín 1 dl
zöldség alaplé 4 dl
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
petrezselyem 1 csokor
cukor 1 csipet
mustár 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint