Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Betyárgombóc nokedlivel

Betyárgombóc nokedlivel
Betyárgombóc nokedlivel
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jade blogja ismét elvarázsolt! Viszonylag ritkán készítek hagyományos ételeket, de ez a nokedlis betyárgombóc nem hagyott nyugodni... Így végül megszavaztam neki egy esélyt. Első lett a toplistán, ezentúl ha ilyen típusú ételre vágyunk, biztos ezt fogom újra elkészíteni!!

hozzávalók / 4 adag

A húsgombóchoz (16 db)

A szafthoz

A nokedlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombócokhoz összekeverjük a hozzávalókat: annyi zsemlemorzsát tegyünk bele, hogy jól formázható masszát kapjunk. Kb. 16 kis gombócot gömbölyítünk belőle.
  2. Egy nagyobb, magasabb falú serpenyőben (Ø 27) megdinszteljük a hagymát az olajon, rátesszük az apróra vágott paprikát, paradicsomot, a szeletelt gombát, majd pár percig kevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a paprikával, és felengedjük 3 dl vízzel.
  3. Mikor forr, egyesével belerakosgatjuk a gombócokat, és lefedve kb. 30 percig főzzük. Kanál segítségével időnként forgassuk meg a gombócokat, és keverés helyett inkább rázogassuk az edényt, hogy a gombócok ne törjenek össze. (Ha szükséges pótoljuk a vizet, legyen elég szaftja még a végén is!)
  4. Közben összekeverjük a nokedli hozzávalóit is, és bő, forrásban levő sós vízbe szaggatjuk egy (kis)kanál segítségével. Megkavarjuk, hogy ne ragadjanak le az edény aljára, és megvárjuk, míg mind feljön a víz felszínére. Pár percig még főzzük őket, majd leszűrjük.
  5. Mikor a gombócok megfőttek, hozzáöntjük a csomómentesre kevert lisztes tejfölt, kíméletesen elkeverjük benne, és megvárjuk, hogy rotyogjon egyet.
  6. Végül beleöntjük a kifőtt nokedlit is, óvatosan összerázzuk, és azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 539
elküldve: 6
receptkönyvben: 274
elkészítve: 20/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgombóc nokedlivel, paradicsomos szószos betyárgombóc, húsgombóc zöldségmártással

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nikolka0001
Nikolka0001 Wed, 2014-05-21 14:47

Kedves Mignon köszönöm a receptet ma ez sz a vacsi :)még nem főztem ezt az ételt de remélem sikerül majd és sikere lesz a páromnál!!!

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Fri, 2013-03-15 20:40

Kedves Mignon!
Köszönöm a receptet! Ez volt a mai ebédünk és isteni finom lett. A gombát kihagytam, mert nem szeretjük, de anélkül is nagyon finom. Biztos sokszor elfogom készíteni.
Kellemes hétvégét.
Üdv: Alkonyat

mignon
Mignon / mignon Fri, 2013-03-15 21:44

Kedves Alkonyat!
Igazán örülök ennek a hírnek, egészségetekre! :)
Köszönöm a visszajelzésedet, nektek is kellemes pihenést, üdv:
Mignon

balintmonika
balintmonika Sat, 2012-07-28 23:01

Éva-Anyócához hasonlóan én is elmentettem a receptet-a pocakomba!Természetesen előtte el is készítettem.De a viccet félretéve:attól tartván,hogy kevés lesz az ajánlott adag a négy tagot számláló családomnak,rögtön fél kiló hússal indítottam és a többi hozzávalót is gazdagon mértem.Nem kellett volna...Mint ebéd végén kiderült;a megadott mennyiség tökéletesen elég egy átlagos családnak.Nem csak pénztárcakímélő,de finom is.Mégis,ha legközelebb készítem, azt hiszem egy kicsit fűszeresebbre varázsolom majd a husit pl.kakukkfűvel majorannával vagy akár mentával.Hiszen nyár van,a kiskert tele fűszernövénnyel miért ne használnám a kínálkozó lehetőséget?!Engedelmeddel kedves Mignon ezt alapreceptként fogom használni.Mert alap lesz a menüsoromban!Hála érte!

mignon
Mignon / mignon Sun, 2012-07-29 20:52

Kedves Mónika!
Igen, bátran lehet fűszerezni, és ilyenkor nyáron a variációk száma végtelen, szinte csak ízléstől függ.
A mennyiségre nem lehet panasz, de ezt is ki kell tapasztalni, hogy mennyi elég belőle a családnak! :)
Örülök, hogy összességében rendben volt, és köszönöm róla a visszajelzésed! :)
Szép estét, üdvözöllek:
Mignon

620
darált sertéshús 30 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 6 ek
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
fűszerpaprika 2 kk
gomba 20 dkg
tejföl 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
finomliszt 25 dkg
tojás 2 db
1 kk
víz 1.5 dl