Szilvabefőtt

Szilvabefőtt

Leírás

A szilva ovális vagy kerek formájú csonthéjas gyümölcs, hazánk legelterjedtebb gyümölcse, amelyet számos különböző módon felhasználhatunk, készülhet belőle például szilvabefőtt. A befőzés célja, hogy a gyümölcsöt fagyasztás nélkül, hosszabb ideig tartósítani tudjuk. A szilvabefőttet készíthetjük egész, magvas szilvából, vagy félbevágott, kimagozott szilvából is. Fontos, hogy a gyümölcsöt frissen vásároljuk meg, és mihamarabb használjuk fel. A befőtt elkészítéséhez csak egészséges szemeket használjunk és a gyümölcsöket alaposan mossuk meg, de ne túl sokáig, mert elveszítheti aromáját. A befőzéshez használt üvegeket készítsük elő, mossuk ki alaposan, de akár ki is főzhetjük. A szilvabefőtt készíthető nyers szilvából, de egyesek egy-két percig főzik a gyümölcsöt, mielőtt üvegbe kerül. Amennyiben nyersen rakjuk el, az üvegbe rakott szilvákra meleg cukorszirupot öntünk. A szilvabefőtt alapfűszerei a szegfűszeg és a fahéj, de ízesíthetjük csillagánizzsal és kardamonnal is. Az elkészült szilvabefőttet röviden dunsztoljuk, majd miután kihűlt, mehet is a kamrába.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Szilvabefőtt

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

17 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

szilvabefőtt?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Vegán ünnepi menü

Legyen az idei karácsony fénypontja egy vegán ünnepi menü! Ugyan nem hagyományos, nem tradicionális, mégis tömve van jobbnál jobb, ízes fogásokkal.

Nosalty

További cikkek

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?