r
Nosalty Logó

Húsos nokedli

Ledus
Húsos nokedli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Húsos rész

Nokedli

Tetejére

1419
Kalória
69.9g
Fehérje
145.9g
Szénhidrát
60.2g
Zsír
512g
Víz
316.7g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
11.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húsos rész

Nokedli

Tetejére

Összesen 1419 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húsos rész

Nokedli

Tetejére

Összesen 8515 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húsos rész

Nokedli

Tetejére

Összesen 178 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2052.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    145.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    512 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 1419 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    419.2 g

Zsír

  • Összesen
    361.4 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12312.6 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    691 mg
  • Kálcium
    2774 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    654 mg
  • Foszfor
    5575 mg
  • Nátrium
    2544 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    875.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    3072.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2017 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    400 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    1550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1988 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 8515 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 178 kcal

Elkészítés

Húsos rész

  1. A zsíron megpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, kevés sóval, fedő alatt, rátesszük a gombát, majd a darált húst. Sózzuk-borsozzuk, beletesszük a zöldfűszereket, készre pároljuk 30-35 perc alatt.
  2. Kis tálban a milánói alapot a cukorral, vízzel és a tejszínnel simára keverjük. Ráöntjük a húsra, elkeverjük, hagyjuk összeforrni, majd ha kész, levesszük a tűzről.
  3. Egy nagyobb tálban a lisztet, tojásokat, sót és vizet alaposan összedolgozzuk, majd sós vízbe nokedlit szaggatunk belőle.
  4. Egy jénai aljára teszünk egy adag nokedlit, rá egy adag húsos szószt, majd újra a nokedli és a szósz.
  5. A tetején elsimítjuk a tejfölt, reszelt sajttal megszórjuk, majd 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Amióta kipróbáltam, egyszerűen odáig vagyok érte - és nem csak én, hanem az egész család is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek