Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos-kukoricás rakott csirke

Ananászos-kukoricás rakott csirke
Ananászos-kukoricás rakott csirke
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi kedvenc főiskolás recept, de valahogy nem került már az asztalra évek óta. Most itt volt az ideje.:)

hozzávalók / 4 adag

  • 70 dkg csirkemell filé
  • 500 g 20%-os tejföl
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 1 tálca bacon szalonna
  • 1 cs szárnyas fűszerkeverék
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1-2 ek liszt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és a szárnyas fűszerkeverék harmadával megszórjuk, összekeverjük.
  2. A tejfölt a maradék fűszerkeverékkel és az 1-2 ek liszttel simára keverjük.
  3. A konzerveket jól lecsöpögtetjük, össze is keverhetjük a kettőt.
  4. Egy tűzálló tálat kibélelünk baconszalonnával.
  5. Rászórjuk a kukoricás-ananászos keverék felét, és ráöntjük a tejfölös mártás harmadát, majd ráfektetjük a fűszeres csirkemell szeletek felét. Majd jön a következő réteg, az ananászos kukorica másik fele, a tejföl második harmada, erre kerül a fűszeres csirkemell szeletek másik fele. Végül a tejföl harmadik harmadával beborítjuk, ráreszeljük a sajtot, és lefedjük a maradék baconszalonnával.
  6. 45 percig sütjük 180 fokon, hőlégkeveréssel.
  7. Ha kész van, nem kell megijedni, ez nem egy kockára vágható, kemény rakottas lesz, hanem kicsit szaftos, ami azért nagyon jó, mert a köretet meg lehet locsolni a megmaradt fűszeres lével. Természetesen aki szeretné, több liszttel keményebbre készítheti. És természetesen bármi más is kerülhet bele, pl. alma, barack, szilva, hagyma stb.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 941
elküldve: 9
receptkönyvben: 278
elkészítve: 23/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Ada

Mióta szakács: 2012.02.13.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres rakott csirke, tejfölös-kukoricás csirke, tejfölös-ananászos csirke, baconos rakott csirke, gyümölcsös rakott csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Thu, 2013-06-06 21:50

Ez volt a mai vacsoránk, azaz... ez lett volna, csakhogy amikor elkezdtem elkészíteni, észrevettem, hogy valaki felfalta a kukoricát is, a tejfölt is :)
Nem estem kétségbe, kicsit jobban megfűszereztem a csirkét, meglocsoltam egy kis citromos olívaolajjal és jó sok sajttal borítottam be, és még így is nagyon finom lett, különleges volt a fűszeres csirke, az édeskés ananász, a bacon és a sajt együtt. Legközelebb azért beleteszem az összes hozzávalót.. :D