r
Nosalty Logó

Mustáros csirkemell tepsiben

Fakanál és Tűsarok
Mustáros csirkemell tepsiben
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pácolás

Másnap

343
Kalória
46.3g
Fehérje
16.1g
Szénhidrát
7.4g
Zsír
214.1g
Víz
109.5g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
1.1g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Pácolás

Másnap

Összesen 343 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Pácolás

Másnap

Összesen 1370 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Pácolás

Másnap

Összesen 95 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1623.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    214.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 343 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6494.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1626 mg
  • Nátrium
    4149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    856.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 1370 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

Pácolás

  1. A csirkemellet készítsük elő előző nap. Vágjuk fel vékonyabb szeletekre, és kenjük be a mustárral. Nem kell az egész előírt mennyiséget rárakni, mert pótolni kell még másnap is.
  2. Ebben a pácban rakjuk be a hűtőbe a következő napig.

Másnap

  1. A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
  2. Másnap vegyünk elő egy magasabb falú kisebb tepsit. Az alját kenjük ki kacsazsírral.
  3. A krumplit hámozzuk meg, karikázzuk fel, és rakjuk ki vele a tepsi alját. Nem baj, ha egymáson van. A borral locsoljuk meg. Sózzuk meg. A csirkeszeletekkel rakjuk ki a tetejét. Kenjük meg megint mustárral, mert ami még maradt a pácból, azt be fogja szívni. Szórjunk rá rozmaringot. Végül terítsük be a tetejét sonkaszeletekkel.
  4. A tepsit fedjük le. Ha nincs teteje, akkor használjunk alufóliát.
  5. A húst 1 óra alatt készre sütjük. Utána vegyük le a tetejét, a szaftot kanalazzuk rá a sonkára, majd tegyük vissza a sütőbe kb. 7 percre. Figyeljük, hogy a sonka kissé megpiruljon, de ne száradjon ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 67 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Ez egy nagyon könnyen elkészíthető egytálétel. Ideális vendégváró. Mellé egy pohár bor és valami savanyúság, például cékla illik. A sonka lehet akár maradék a húsvéti nagy sonkából. A blogomon ez egy igen népszerű recept lett, ezért felraktam ide is.

További receptek

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...