Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Belga rakott csirke

Belga rakott csirke
Belga rakott csirke
110 perc / előkészület: 30 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek az ételnek az a különlegessége, hogy minden alapanyagot nyersen teszünk az edénybe, nem kell elősütni semmit.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Az 1 órás párolás után szép mennyiségű lé marad az alján, amit nem öntöttem le róla és így a sütés után alul puha, szétesős lett a krumpli, felül pedig ropogósan sült.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd az aljára egy sor burgonykarikát rakunk. Erre szórjuk a póréhagyma-karikákat. Kissé megsózzuk, kevés fehérborssal meghintjük.
  2. Ezután a besózott csirkemell jön. (Én minden egyes csirkemellfilét hosszában félbe szoktam vágni, mert így biztos, hogy nem marad nyers.) A csirkére ismét a karikára vágott burgonya következik.
  3. Majd a karikára vágott paradicsom és az apróra vágott zöldfűszerek következnek, majd ismét egy sor csirke és póréhagyma.
  4. Burgonyával fejezzük be a rétegezést, amelyre vajdarabkákat teszünk. Ráöntjük a húslevest, alufóliával lezárjuk és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1 órán át pároljuk.
  5. Azután a fóliát eltávolítjuk és meghintjük a reszelt sajttal, meglocsoljuk a tejszínnel és addig sütjük tovább, amíg a sajt megolvad a tetején.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 84 294
elküldve: 30
receptkönyvben: 1 718
elkészítve: 69/79
Facebookon megjelent: 1

szakács

Moncsimama

Mióta szakács: 2010.03.17.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rakott csirke

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovAc
yovAc / kovAc Fri, 2016-03-25 21:10

Köszi a receptet, szuper lett. Mi még gombával fogjuk variálni a későbbiekben:)
Üdv :)

Vycu
Vycu / Vycu Sat, 2016-03-05 21:59

Szia Moncsimama! Nem tudtam, mit főzzek a hét végén, majd megtaláltam ezt a receptet. Csirkecombbal készítettem és valami fantasztikus lett!!! Nagyon köszönöm a családom nevében is :)

lhedi
lhedi Sat, 2015-02-21 12:42

Mivel a paradicsom és a többi anyag is enged levet,bőven elég egy dl alaplé.Én így készítettem és bevált.

Thea71
Thea71 Sun, 2014-11-09 16:00

Én is elkészítettem és nagyon finom lett! Legközelebb kipróbálom egy kis baconnal is. Köszönöm a receptet!

uutakacs
uutakacs / uutakacs Mon, 2011-10-10 23:01

Szia,
nagyon finom lett, köszi:-)) Bár kicsit tényleg sok a leve... de sebaj, legközelebb kevesebb húslevest öntök alá.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-05-12 21:05

Kedves moncsimama!

Muszáj, mert különben, ők járnak pórul,kell a szervezetnek a zöldségféle is:-)) ,- és a legjobb az egészben, hogy közben nem győzik dicsérni, milyen finom ízek vannak benne, amit végül is nem én adok bele fűszerekkel, hanem a sok zöldségféle adja:-)))Mire rájönnek, megették:-))))
Szép napsugaras napot holnapra!
Remélem, a hétvégénk is ilyen lesz!:-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-05-11 20:37

Kedves Moncsimama!

Ma lett elkészítve, és valami mesés volt, és tényleg belecsempésztem, amiket anno írtam, és nem vették észre, csak az volt az általános megállapítás, hogy jaj de finom, máskor is megcsinálod, anya?:-))
Úgyhogy köszi a receptet, és igen, máskor is lesz:-))
Szép estét!
Éva-Anyóca

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Thu, 2011-05-12 13:07

Szia Éva-Anyóca! Örülök, hogy egy ilyen közös kis trükkökkel növelted a család zöldségbevitelét!!! :D
Nekem is nagyon neki kell rugaszkodnom a férjem és pici fiam miatt is! Ők az igazi lázadók! De majd én is olyan ravasz leszek mint te... Minden szépet és jót: mm

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-14 00:03

Megcsináltam vacsira és ízre nagyon jó lett, de rengeteg leve lett. Inkább levesnek nézett ki, mint egytálételnek. Mi lehet az oka? Mindent a recept szerint csináltam.

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Mon, 2010-11-15 10:35

Szia cor1135, lehet, hogy a párolás után nem hagytad elég ideig sülni, mert elvileg akkor tűnik el a lé egy része! Nekem is elég leveses lett, de ez a következő napokra eltűnt, beszívta a krumpli és csak jót tett az állagának, nem száradt ki! Azért remélem nem marad rossz emlék... Üdv: mm

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-08-17 17:37

Kedves Moncsimama!Hétvégi program egyike, ez a csoda!!Csirke van, ha be tudok menni az esőzlés után a kertbe paprika és paradicsom is, burgonyát tegnap vettünk, szóval előttem a megvalósítás útja,meg húsevő tinik elől ezt nem lehet elzárni!!!Ilyenkor kapnak csemészett árut:paprikát, póréhagymát, paradicsomot, gombát, meg ki tudja még mit, és a hús meg a krumpli közt elrejtve észre sem veszik, hogy a jó anyjuk zöldségeket is tesz bele.Aztán rájönnek, hogy ez így egyben tutttti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Köszi,megírom, mit szóltak!Éva.Anyóca

304
burgonya 80 dkg
vaj 5 dkg
csirkemell filé 3 db
paradicsom 20 dkg
petrezselyem 1 csokor
póréhagyma 2 db
szárnyas alaplé 3 dl
sajt 15 dkg
főzőtejszín 1 dl
fehér bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint