r
Nosalty Logó

Belga rakott csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Belga rakott csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2470 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    858.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 309 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.1 g

Zsír

  • Összesen
    113.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6867.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1386 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    2562 mg
  • Nátrium
    2238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1505.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1392 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    857 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    714 mg
  • Retinol - A vitamin:
    961 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    5083 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    6146 micro
Összesen 2470 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    189 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd az aljára egy sor burgonykarikát rakunk. Erre szórjuk a póréhagyma-karikákat. Kissé megsózzuk, kevés fehérborssal meghintjük.
  2. Ezután a besózott csirkemell jön. (Én minden egyes csirkemellfilét hosszában félbe szoktam vágni, mert így biztos, hogy nem marad nyers.) A csirkére ismét a karikára vágott burgonya következik.
  3. Majd a karikára vágott paradicsom és az apróra vágott zöldfűszerek következnek, majd ismét egy sor csirke és póréhagyma.
  4. Burgonyával fejezzük be a rétegezést, amelyre vajdarabkákat teszünk. Ráöntjük a húslevest, alufóliával lezárjuk és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1 órán át pároljuk.
  5. Azután a fóliát eltávolítjuk és meghintjük a reszelt sajttal, meglocsoljuk a tejszínnel és addig sütjük tovább, amíg a sajt megolvad a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 1169
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 103801
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 16.

Ajánló

Az 1 órás párolás után szép mennyiségű lé marad az alján, amit nem öntöttem le róla és így a sütés után alul puha, szétesős lett a krumpli, felül pedig ropogósan sült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek az ételnek az a különlegessége, hogy minden alapanyagot nyersen teszünk az edénybe, nem kell elősütni semmit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek