Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húskenyér tejszínes gombamártással

Húskenyér tejszínes gombamártással
Húskenyér tejszínes gombamártással
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár héttel ezelőttt a nagy "mit főzzünk ma"? kérdés után jött az ötlet, mikor belenéztem a hűtőbe, és találtam benne pulykacombot.

hozzávalók / 4 adag

A húskenyérhez

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított vöröshagymát és a szalonnát vágjuk nagyon apróra. Ezeket és a megpucolt, átnyomott fokhagymát, a petrezselymet, a kakukkfüvet, a mustárt, 1 db tojást, az apróra csíkozott uborkát, a beáztatott zsemlét adjuk a darált húshoz. Sózzuk, borsozzuk, és jól dolgozzuk össze.
  2. Ezután adjuk hozzá a zsemlemorzsát, ismét jól keverjük össze, és ha szükséges akkor pici tejjel lágyíthatjuk.
  3. A masszát egy tepsiben alakítunk ki egy vekni formát. (én egy őzgerinc sütőbe raktam).
  4. A tejszínes gombamártást is elkészítjük, amíg a húskenyerünk sül. Vágjuk nagyon finomra a hagymát, és az olívaolajban pirítsuk üvegesre. Ezután rakjuk bele a megtisztított és felszeletelt gombát, majd a húslevest. Ha már majdnem kész, szórjuk bele az összeaprított petrezselyemzöldjét is. Ha elkészült, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni.
  5. Ezután még melegen habarjuk be a főzőtejszínnel.
  6. Közben főzzük ki a tésztánkat. (Én orsó tésztával csináltam, de szerintem bármilyen tészta illik hozzá.)
  7. Ha marad belőle másnapra, nagyon finom hidegen kenyérrel, paprikával, paradicsommal reggelire.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 730
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Papi

Mióta szakács: 2011.12.07.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pulykafasírt tejszínes gombamártással, sült pulykavagdalt gombás szósszal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Sun, 2012-11-25 19:39

Chapignon, vagy gomba az ugyanaz, franciául. De ez finom lehet, el lesz készítve, köszi, hogy megosztottad.

katamolly
katamolly Mon, 2011-12-12 18:41

Hú, ez olyan jól néz ki és olyan jól hangzik, hogy összefutott a nyál a számban! Mentettem a receptkönyvembe, biztosan ki is próbálom! Köszönöm!

Albert
Papi / Albert Wed, 2011-12-07 22:01

Ajánlom annak aki gyorsan, finomat, és olcsón, szeretne kedveskedni a családjának, vagy barátait szeretné meglepni, valami ujdonsággal.

582
pulyka felsőcomb 50 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
zsemle 1 db
tojás 1 db
dijoni mustár 1 ek
zsemlemorzsa 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 2 csokor
kakukkfű 1 tk
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tej 0.5 dl
csemegeuborka 3 közepes db
gomba 10 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
főzőtejszín 2 dl
1 csipet
fehér bors 0 ízlés szerint
alaplé 2 dl
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 1 ek