Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt pulykamellsonkás-sajtos csirkemell

Füstölt pulykamellsonkás-sajtos csirkemell
Füstölt pulykamellsonkás-sajtos csirkemell
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fantasztikusan finom ez a paprikás-füstölt pulykamellsonka, amit a felvágottas résznél találtam, és vettem a boltban, - kívülről a sonka paprikás,  felvágva látszik, hogy micsoda szép, tiszta színhús , füstölt, illatos, zamatos csoda, és nem is kicsit szállni kezd a képzelet, micsoda finomságokat lehet készíteni belőle. Megpróbálok máskor is főzni-sütni, van ötletem, -a gondja, hogy az ára " kicsit " az ízével ellentétben: borsos!!!  :-)))

A csirkemellszósz ezzel a füstölt sonkával és a sok finom sajttal, tejszínnel nagyon finom ízt adott. Tésztával (nekünk a makaróni az egyik kedvenc, de lehet más fajta is), és a brokkolival tálaltam, de lehet más párolt, vagy főtt zöldség, akár kelbimbó, karfiol, répa, zöldborsó, spárga, vagy többféle együtt :-) ,  kinek mi van otthon,( ötletet ad a Tavasz!! :-)))  ) , ki mennyire szereti a zöldségeket.

Ez az étel nagyon finom lett, az alapanyagokat máskor és más módon is ki fogom próbálni, sok variáció van elkészítésüknél.

Másféle szószos megoldásban, vagy : töltve és rántva a sajttal- füstölt pulykamellel töltött csirkemell,.... fantázia a csillagos ég.:-))

Ez az étel nagyon finom lett, elfogyott, a családnak ízlett.:-)))

hozzávalók / 5 adag

A húshoz

A zöldségkörethez

A tésztakörethez

ajánlat

Könnyed tavaszi leves, akár zöldborsó is, vagy burgonyakrémleves. Nálunk az utóbbi volt. Vagy aki, amit szeret. Az étel után egy pohár finom bor, vagy ásványvíz, illetve szörp annak, aki nem iszik alkoholt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst mossuk, szárítjuk, felkockázzuk.
  2. A hagymákat felkarikázzuk illetve áttörjük.
  3. A brokkolit rózsáira szedjük, mossuk, lábasba téve sóval, őrölt köménnyel, ízesítjük és megfőzzük, nem túl puhára (kóstolásnál döntjük el, nekünk mikor jó). Melegen tartjuk tálalásig. Leszűrve tálaljuk.
  4. Az olajon a póréhagymát és a fokhagymát sóval fedő alatt puhára pároljuk, majd beletesszük a csirkemellkockákat, és fedő nélkül keverve, fehéredésig pirítjuk.
  5. Ekkor tesszük bele és pirítjuk egy kevés ideig a vékonyra felvágott paprikás-füstölt pulykamellsonka csíkokkal együtt. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, teszünk bele kevés petrezselymet, felöntjük kis vízzel, és fedő alatt néha megkeverve, kb. 35-40 perc alatt készre főzzük, 150-160 fokon, kóstoljuk, ha szükséges még fűszerezzük.
  6. Ha kész, akkor tesszük bele a tömlős sajtot, a felkockázott sajtot, és elkezdjük keverés mellett kicsit összefőzni, majd beletesszük a tejszínt, a reszelt szerecsendiót, ezzel felforr az étel, lekapcsoljuk és kész, melegen tartjuk tálalásig. Kikapcsolás után is a sajt még a melegben olvadni fog.
  7. Lobogó kicsit olajos, sós vízben kifőzzük a makarónit a leírtak szerint, és a tésztát leszűrve, forrón tálaljuk a sajtos-csirkemelles-sonkás szósszal, és a brokkolival.

 

  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 773
elküldve: 1
receptkönyvben: 80
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

füstölt sonkás-sajtos csirkemell sajtszószban, csirkemellszósz sonkával és brokkolival, csirkemell füstölt sajtos és sonkás szószban

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-05-15 21:19

Kedves Anci!

Köszönöm szépen, érdemes kipróbálni! :-)))
Szép estét és szép holnapot, állítólag már sütni fog a nap:-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-05-15 08:00

Kedves Tündér 2000!

Nagyon köszönöm.:-)
Remélem, ha elkészíted, sikerül és finom lesz.:-))
Szép napot kívánok!
Várjuk vissza ezerrel a napot, hiányzik! :-)

Éva-Anyóca

Tündér 2000
Tündér 2000 / Tündér 2000 Mon, 2012-05-14 12:58

Drága Éva-Anyóca!
Megint olyan finomat készítettél.......alig várom a hétvégét,hogy legyen időm kipróbálni!!!Köszönet a receptért!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-05-14 10:57

Kedves timbor!

A csirkemell filézve, szerintem házilag a legjobb, de azért vannak bevált kis üzletek, ahol lehet venni, azt mondjuk a Tescoba nem vennék, máshol se igen, tipikusan húsboltban, ha már házi nincs.

A csirkemellsonka, vagy pulykamellsonka, az felvágott, -és a Reál bolt üzletlánc helyi boltjában szoktam vásárolni, / másféle felvágottakat is !, de ez kifejezetten guszta kinézetre, illatra, ízre, és hát ez jelentkezik az árában is.:-)
De olykor -olykor megéri.:-))
Márka: AHIDA Paprikás csirkemell sonka, vagy ugyanez a pulykával. :-)
De lehet más is, ha van kedvenc, árban megfelelő.
Remélem némileg tudtam segíteni, és sikerül elkészíteni.:-)
Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

timbor
timbor Mon, 2012-05-14 14:43

Köszi !csak a sonkára gondoltam ,de már beszereztem és ma meg is csináltam .Gyakori vendég lesz .....:))))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-05-14 10:51

Kedves csikipi!

Itt a városunkban, lehet kapni a Reál élelmiszerboltban, ott mindig friss felvágottakat kapok, ezért vásárolok ott, és van választék is, és akciók is vannak, elfogadhatóbb árakkal a máskor oly drága finomságok, -szóval ott vettem, van paprikás-pulykamellsonka, l és van paprikás csirkemellsonka is. Mindkettő nagyon de nagyon finom.:-)) ( volt már a COOP-ban is, a CBA-ban is, de ez a bolt nekem közelebb van, és jobban szeretek itt vásárolni :-) )
De akció időben szoktam venni, különben nagyon drága.
Most jelen pillanatban mindkét sonka féle ilyen.:-))
Szerintem a Kinga -féle csirkemellsonka is megfelelő, vagy a sima gépsonka, ki milyen finom, általa szeretett és árban elfogadható sonka-felvágotthoz jut. :-)

Remélem, sikerül elkészíteni,legyen bárminő a sonka.

Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

timbor
timbor Sun, 2012-05-13 18:16

anyóca !Légyszives mond meg melyik boltban vagy nagyáruházban vásároltad a húst ,mert én nem kaptam sehol....köszi:)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-05-13 18:09

Szia Éva!
Ma is tartalmas, finom ebédet készítettél. A gondom csak az, hogy itt nálunk nem találkoztam ilyen pulykasonkával, de megoldom valahogy. Szép estét. Piroska

1303
csirkemell filé 1 db
napraforgó olaj 2 ek
póréhagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
négyszínű bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál
petrezselyem 2 tk
víz 3 dl
pulykamell sonka 35 dkg
füstölt sajt 30 dkg
tömlős krémsajt 200 g
edami sajt 15 dkg
habtejszín 2.5 dl
brokkoli 2 közepes fej
1 kk
őrölt fűszerkömény 2 kávéskanál
szerecsendió 1 kk
makaróni 750 g
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
víz 3 l