Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-zöldfűszeres csirkemell füstölt szalonnával

Tejszínes-zöldfűszeres csirkemell füstölt szalonnával
Tejszínes-zöldfűszeres csirkemell füstölt szalonnával
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sziasztok! Nincs különösebb story, egyszerűen gyors és finom, alap tétel az otthoni étlapon.

Igyekszem úgy leírni, hogy az is el tudja készíteni, aki eddig csak vajas kenyérrel próbálkozott.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk, tisztítjuk, kockázzuk a húst (2x2 cm). Felszeljük a szalonnát (0.5 cm-es csíkokra). Majd aprózzuk a hagymát, petrezselymet, megpucoljuk a fokhagymát, kinyitjuk a tejszínes dobozt, lereszeljük a sajtot, elővesszük a fűszereket, és egy méretes serpenyőben elkezdjük hevíteni az olajat. Most, hogy minden kis edényekben a kezünk ügyében található, olyan mintha egy főzőműsor sztárja lenne az ember, és innentől 20 perc alatt rittyent egy ebédet.
  2. Elsőként a szalonnát dobjuk az olajba, picit pirítjuk, de tényleg csak kicsit, 1 percig mondjuk. Ha kiadta a kis zsírját és elkezdett színesedni, mehet rá az apróra kockázott hagyma. Ha már a hagyma üveges, jöhet a csirke is. Nem sózzuk! Nagyon fontos, hogy amíg nem kap egy kis kérget a csirke, nem sózzuk, mert kiszáradhat. Majd ha már egységesen kifehéredett és itt-ott piroskás is a hús, akkor visszaveszünk a tűzből, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a kakukkfüvet, rányomjuk a fokhagymát (vagy apróra vágjuk, ha nincs fokhagymanyomónk), és egy picit még kevergetjük. Ha intenzívvé válik a kakukkfű illata (kb fél perc), jöhet a tejszín és a petrezselyem. Óvatosan kevergetjük, amíg "össze nem rottyan" (5 perc). Kevergetés közben rászórjuk a reszelt sajtot, ami szépen beleolvad és eloszlik a szószban.
  3. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 908
elküldve: 4
receptkönyvben: 162
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

G.Tamás

Mióta szakács: 2015.11.13.
4 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes csirke, csirkemell sajttal, csirkemell füstölt szalonnával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

G.Tamás
G.Tamás / G.Tamás Wed, 2016-03-09 19:21

Biztosan! :) Én is ritkán készítek 1 ételt 2x ugyanúgy...
Majd írd meg! Jó főzőcskézést, jó étvágyat!

Blasius
Vadhagyma / Blasius Wed, 2016-03-09 12:50

Többször is kacérkodtam már ezzel a receptel, de most megvan hozzá minden, sőt több is. Edami sajtot nem kaptam, ezért Chedar-ral lesz csinálva és a maradék medvehagymát is belerakom. Biztos jó lesz.

752
csirkemell filé 70 dkg
kolozsvári szalonna 15 dkg
főzőtejszín 20 ml
edami sajt 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 1 csokor
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 dl