r
Nosalty Logó

Hercegnős meggytorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hercegnős meggytorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A meggytöltelékhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 590 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A meggytöltelékhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5916 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A meggytöltelékhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 251 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 590 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    308.5 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    719 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5284 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1554 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    1522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    712 g
  • Cukor
    462 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    561.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1019 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    721 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3578 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1151 micro
Összesen 5916 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A meggytöltelékhez

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az egész tojásokat felmelegítjük a cukorral, majd habverővel kemény habot készítünk.
  2. Egy edénybe belemérjük a meggyet, és összeturmixoljuk.
  3. Majd hozzátesszük az olajat, a vajat, a tejet, a citromot, és jól elkeverjük.
  4. Kimérjük a szárazanyagokat, és folyamatos keverés közben óvatosan hozzáadjuk a tojásos alaphoz.
  5. A bekevert massza enyhén folyós állagú lesz, kikent tortaformába öntjük.
  6. 25-30 percig sütjük.
  7. Sütés után a felületét megszórjuk kevés cukorral, és ráteszünk egy sütőpapírt, és azonnal kiborítjuk.
  8. Míg sül a tészta, elkészítjük a krémet.
  9. A krémhez a tejet a cukorral felforraljuk.
  10. Lehúzzuk a tűzről, belekavarjuk a mascarponét és a fehércsokit. Sima eleggyé kavarjuk.
  11. A krémbe csorgatjuk a az előírásnak megfelelően elkészített zselatint.
  12. Hagyjuk kihűlni.
  13. A meggykrémhez a meggyet leturmixoljuk, majd a citrom levével és héjával elkeverjük.
  14. A pudingport elkeverjük a meggylé egy részével, a többit felforraljuk a cukorral, majd a pudingporral besűrítjük.
  15. Ekkor hozzáadjuk az összes turmixolt meggyet és a fahéjat, rottyantuk még egyet rajta.
  16. Legvégül hozzáadjuk a cherryt.
  17. Összeállítás: a kihűlt tésztát 2-be vágjuk.
  18. A lapokat megkenjük először a meggytöltelékkel, rákenjük a fehérkrémet.
  19. Egymásra helyezzük a megkent lapokat.
  20. A tetejét is megkenjük mindkét krémmel.
  21. Rátesszük az ostyalapot, és tükörzselével lekenjük.
  22. A Hulalából habot készítünk. 1 cs habfixálóval és nyomózsákkal megdíszítjük az oldalát.
  23. A végén még ráhelyezzük a marcipánvirágokat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11392
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon macerásnak tűnik (bevallom, egy kicsit az is). De a kislányom gyönyörű mosolya mindent megér. Az egyik év nyertes tortája volt a Pándy meggytorta, én egy kicsit átvariáltam. Nagyon finom és nem tömény édes. Nagyon sokszor átolvastam, mire elkészítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A meggytöltelékhez

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!