Nosalty Logó

Domo-kun torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Domo-kun torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A kókuszos krémhez

A bevonathoz

Összesen 1269 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A kókuszos krémhez

A bevonathoz

Összesen 7608 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A kókuszos krémhez

A bevonathoz

Összesen 301 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1341.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 1269 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    148.5 g

Zsír

  • Összesen
    356.3 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    3038 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8046.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    1930 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2894 mg
  • Nátrium
    2575 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    965.3 g
  • Cukor
    756 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    610 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    2368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2959 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    1771 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3094 micro
Összesen 7608 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 301 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A kókuszos krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótánkat: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy közben a cukrot is folyamatosan adagoljuk hozzá. Mehetnek bele egyenként a tojások sárgái, végül óvatosan hozzákeverjük a lisztes-kakaóporos-sütőporos keveréket.
  2. Előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig (csak a forma aljára tegyünk sütőpapírt).
  3. Krém: A tejet felforraljuk. A sárgáját elkeverjük a pudingokkal és a cukorral, majd mehet a tejhez. Folyamatosan keverjük, egy darabos krémet kell kapnunk. Kihűtjük.
  4. A szobahőmérsékletű margarint géppel felhabosítjuk, hozzákeverjük a kihűlt pudingot, majd a kókuszreszeléket. Jól eldolgozzuk.
  5. A kihűlt piskótát három fele vágjuk. Megkenjük a kókuszos krémmel úgy, hogy jusson a tetejére is, hogy a fondantunk tapadjon. Egy kis kockányit egyik végéből kivágunk (lábak helye), ez lesz a Domo keze.
  6. A kép alapján vonjuk be fondanttal és díszítjük. (Én a barna fondantot már az elkészítés közben színeztem a kakaóporral.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1383
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Párom szülinapi tortája lett. A krémet Anikusznak köszönöm, a Raffaello tortájánál találtam.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Mettácska! Elárulod, hogy körülbelül mennyi kakaóport tettél bele a fondant készítés folyamatában illetve, hogy mikor? :) Egy pár perce készült el az els? fondantom, sikeresen, repesek is az örömt?l!!.. de nem merek egyb?l kísérletezgetni, mit hogyan. Ezt a tortádat szeretném elkészíteni, mert nagyon jól néz ki, gratulálok hozzá!! Szuper lenne, ha nekem is ilyen szép barna lenne Domo. Próbálkoztam utólag beledolgozni egy kisebb fondant darabba a natúr kakaóport, de sajnos csak világos barnát kaptam, nem a legszebb árnyalatában. Köszönöm el?re is a segítséged!! :)

Törölt felhasználó

Szia! Rátapintottál a lényegre! Ennek a tortának külön története van! :) Én is nagyon boldog voltam az els? házi fondantom sikeres elkészítése után. Mindig utána próbáltam színezni, de valahogy nem azt az árnyalatot kaptam meg amit szerettem volna. Erre a tortára az els? fondantom a kukában landolt. Megvolt a natúr szín, elkezdtem adagolni a kakaóport hozzá ( egy kávéskanálnyi max ) és gyúrtam. Nem volt elég barna, így még egy kis kakaópor és gyúrás, és még így tovább,....... Sajnos a kakaóportól elveszítette a jól formázható-nyújtható állagát (széjjel repedezett ) és kukába landolt. :( Ez történt este 11-kor, ugye másnapra akartam a tortát készen. Akkor hajrá, csináljunk újabb adag fondantot. Itt pedig a folyékony hozzávalók összemelegítése után, amikor elkezdjük a porcukrot hozzáadagolni, már akkor beleszitáltam a kakaóport. Simán 2 ev?kanálnyit. Ezáltal kevesebb porcukor kellett a végén, hiszen a porcukor és a kakaópor ugyanaz szerkezetileg. És a színe tökéletes lett. Mondjuk kakaóportól is függ. De azt javaslom, hogy tényleg a kikeverés els? fázisában add a kakaóport hozzá és ha eléred a kívánt színt, akkor mehet a porcukor, addig míg a fondant tökéletes nem lesz. Ilyenkor már nem halványodik sokat. :) És persze csaltam egy kicsit: miután beborítottam a tortám, egy picit nedves ecsettel átkentem az egészet és így intenzívebb-fényesebb lett. :) Sok sikert!

Hozzávalók

A piskótához

A kókuszos krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 nagyméretű növény, ami beltéren is csodásan érzi magát

A már egy éve tartó bezártságnak köszönhetően ismét reneszánszukat élik a szobanövények, mert sokan velük pótolják a természet oly’ nyomasztó hiányát. Íme öt nagyméretű növény, ami nem fog ránk megharagudni, ha egy terebélyes terasz helyett a nappaliban neveljük.