Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi sajtos rakott zöldségek

Házi sajtos rakott zöldségek
Házi sajtos rakott zöldségek
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az indiai fűszerek, a magyar polcokon fellelhető zöldségek és a pirított házisajt tökéletes kombinációja!
Tipp: főtt bulgurral tálalom, de rizzsel is finom. Sőt, magában is tökéletes egytálétel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először 2 liter házitejből házisajtot (paneer) készítünk: feltesszük forrni a tejet, közben belekeverünk 2 kiskanál kurkumát és 2 kiskanál sót.

  2. Amikor a tej felforrt, beleteszünk 3 tk citromsavat, egyet keverünk rajta, majd a tűzről levéve hagyjuk állni pár percet.

  3. Konyharuhával bélelt szitán átöntjük a kicsapatott tejet, így a kész házisajt a konyharuhában marad. A savót leöntjük.

  4. A szitában lévő sajtra nehezéket teszünk, egy órát állni hagyjuk, amíg szépen kicsepeg belőle a maradék savó. Ezután akár 1-2 napig hűtőben is tárolhatjuk. Az állaga kemény, könnyen vágható, és ami a legfontosabb: süthető!

  5. A házisajtot felkockázzuk, 3 dkg vajon megpirítjuk. A cukkinit és a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük, vagy elektromos párolóval 15 perc alatt puhára pároljuk.

  6. A bébirépáról és a kukoricáról egy szita segítségével leszűrjük a levét.

  7. Kivajazunk egy közepes méretű tepsit, és belekeverjük a lecsepegtetett kukoricát, bébirépát, a megfőtt/párolt cukkinit, krumplit, valamint a megpirított házisajtot.
    1 ek olajba beletesszük az 1 tk fekete mustármagot, lefedjük (fontos, különben kipattog az edényből a mustármag), és feltesszük a tűzre.

  8. Kb 2 perc alatt kipattog a mustármag, ekkor a tűzről levéve hozzákeverjük a többi fűszert: 1 tk római köményt, 1 tk garam masalát, 1 tk őrölt fahéjt, valamint 2 tk sót.

  9. Hozzáteszünk egy kicsi sűrített paradicsomot, összekeverjük a fűszerekkel, visszatesszük a tűzre.

  10. Hozzáadunk 1,5 dl vizet, és kb 10 percig fűzzük, hogy a paradicsomszósz jól átvegye a fűszerek ízét.

  11. Ha elkészült, hozzákeverjük a zöldségekhez.

  12. Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 240
elküldve: 0
receptkönyvben: 137
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

VegAnya

Mióta szakács: 2010.12.16.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

493
bébirépa 400 g
csemegekukorica 140 g
cukkini 1 közepes db
burgonya 3 közepes db
tej 2 l
sűrített paradicsom 100 g
mustármag 1 tk
római kömény 1 teáskanál
garam masala 1 teáskanál
fahéj 1 tk
kurkuma 2 tk
citromsav 3 teáskanál
vaj 3 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint