r
Nosalty Logó

Rakott rizs maradékból

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott rizs maradékból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2924 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    882 micro
  • β-karotin
    2219 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.7 g

Zsír

  • Összesen
    157.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3683 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1540 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1449.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2063 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    795 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    731 micro
  • α-karotin
    5292 micro
  • β-karotin
    13312 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4711 micro
Összesen 2924 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkehúst levágjuk a csontról, kisebb kockákra vágjuk, kevés olajjal, fűszersóval pácoljuk. Serpenyőben egy kevés olajon elkezdjük pirítani, közben megpucoljuk, karikára vágjuk a sárgarépát, a hagymát pedig vékony szeletekre szeljük. A zöldséget a hússal együtt kb. 15-20 perc alatt készre pároljuk. Közben elkészítjük a borsós rizst (ha nem volt maradékunk).
  2. A közepes méretű (kb. 25X35cm) tepsinket kikenjük valamilyen zsiradékkal (én most napraforgó olajat használtam), és belesimítjuk a zöldborsós rizs felét.
  3. Az elkészült húst és zöldségeket jól lecsepegtetve ráhalmozzuk a rizsre. A serpenyőben maradt szaftot elkeverjük a kupa tejföllel és a tojással, sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.
  4. A maradék rizst szépen elsimítjuk a hús tetején, majd leöntjük a tejfölös masszával, a tetejére pedig sajtot reszelünk. Végül kb. 20 perc alatt rásütjük a sajtot a rakottasunk tetejére. Jó étvágyat hozzá! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35x7
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 3461
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyűlölök ételt kidobni, ezért inkább felturbózom a maradékokat, hogy valami új legyen belőlük. Ez most épp egy nagy adag borsós rizs volt, valamint 3 db csirke felsőcomb, ami kimaradt az előző napi sütésből. Egy napot még kibírtak a hűtőben, fagyasztani pedig nem tudtam, mert sajnos nem működik a fagyasztónk.... A férjemnek ízlett az új alkotás, szerintem bevesszük a recepttárba. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...