r
Nosalty Logó

Rakott rizs maradékból

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott rizs maradékból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 487 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2924 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 140 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    882 micro
  • β-karotin
    2219 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 487 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.7 g

Zsír

  • Összesen
    157.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3683 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1540 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1449.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2063 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    795 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    731 micro
  • α-karotin
    5292 micro
  • β-karotin
    13312 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4711 micro
Összesen 2924 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkehúst levágjuk a csontról, kisebb kockákra vágjuk, kevés olajjal, fűszersóval pácoljuk. Serpenyőben egy kevés olajon elkezdjük pirítani, közben megpucoljuk, karikára vágjuk a sárgarépát, a hagymát pedig vékony szeletekre szeljük. A zöldséget a hússal együtt kb. 15-20 perc alatt készre pároljuk. Közben elkészítjük a borsós rizst (ha nem volt maradékunk).
  2. A közepes méretű (kb. 25X35cm) tepsinket kikenjük valamilyen zsiradékkal (én most napraforgó olajat használtam), és belesimítjuk a zöldborsós rizs felét.
  3. Az elkészült húst és zöldségeket jól lecsepegtetve ráhalmozzuk a rizsre. A serpenyőben maradt szaftot elkeverjük a kupa tejföllel és a tojással, sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.
  4. A maradék rizst szépen elsimítjuk a hús tetején, majd leöntjük a tejfölös masszával, a tetejére pedig sajtot reszelünk. Végül kb. 20 perc alatt rásütjük a sajtot a rakottasunk tetejére. Jó étvágyat hozzá! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35x7
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3339
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyűlölök ételt kidobni, ezért inkább felturbózom a maradékokat, hogy valami új legyen belőlük. Ez most épp egy nagy adag borsós rizs volt, valamint 3 db csirke felsőcomb, ami kimaradt az előző napi sütésből. Egy napot még kibírtak a hűtőben, fagyasztani pedig nem tudtam, mert sajnos nem működik a fagyasztónk.... A férjemnek ízlett az új alkotás, szerintem bevesszük a recepttárba. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek