Citromsav

Citromsav

Leírás

A citromsav az élelmiszerek csomagolásán E330-ként feltűntetett sav, ami antioxidáns és savanyúságszabályozó hatással bír. A közhiedelemmel ellentétben az egészségre semminemű negatív hatást nem gyakorol, így a neki tulajdonított rákkeltő hatás is téves, amely egy szerencsétlen félrefordításon alapszik. A konyhában (az eszközök vízkőtlenítésén kívül) főként gyümölcsös ételek és házi sajtok készítéséhez használható. A boltokban por-formában kapható.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

139 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.