Citromsav

A citromsav az élelmiszerek csomagolásán E330-ként feltűntetett sav, ami antioxidáns és savanyúságszabályozó hatással bír. A közhiedelemmel ellentétben az egészségre semminemű negatív hatást nem gyakorol, így a neki tulajdonított rákkeltő hatás is téves, amely egy szerencsétlen félrefordításon alapszik. A konyhában (az eszközök vízkőtlenítésén kívül) főként gyümölcsös ételek és házi sajtok készítéséhez használható. A boltokban por-formában kapható.
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Azt gondoltátok, a birsalmából csak lekvárt jó készíteni? Mutatjuk a levesektől a húsos főételeken át a mennyei desszertekig, milyen sokoldalú az ősz egyik kedvenc alapanyaga.
NosaltyVoksolj ma egy könnyed, gyors hideg ebédre vagy vacsorára, ha nincs időd vagy kedved főzőcskézni. Néha a gyomrunknak is jóleshet, ha nem terheljük masszív meleg ételekkel!
NosaltyKerüljön az asztalra egy fenséges lebbencsleves, egy jó nagy adag svéd húsgolyó és egy tepsi rácsos almás pite. Jó étvágyat hozzájuk!
NosaltyA rakott hús egy laktató, gazdag és viszonylag olcsó (bár már semmi sem olcsó) comfort food, amelyre szinte lehetetlen ráunni.
Tessék? Mindössze két elemű a mai menükínálat? Naná, főleg, ha ez a két fogás maradéktalanul laktat, és csodásan passzol egymáshoz. Ma kihagyjuk a főételt!
Nem minden 30 perces süti receptje mond igazat: gyakran megbújik a leírásban az eltitkolt várakozási vagy hűtési idő, esetleg valami egyéb pluszmunkás galádság. A most következő édességek azonban nem hazudnak: tényleg mindegyik villámgyors!