r
Nosalty Logó

Rakott mexikói

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Audrey89
Rakott mexikói
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1370 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4112 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1608.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1370 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.7 g

Zsír

  • Összesen
    196 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4824.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    2104 mg
  • Nátrium
    1065 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1651.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    866 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 4112 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst a szokásos módon (én ezt kivételesen só helyett ételízesítővel szoktam főzni) megfőzzük. A mexikói zöldségkeveréket vajon megpároljuk.
  2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, amikor kész, hozzáadjuk a darált húst. Ezt fűszerezzük fél csomag mexikói fűszerkeverékkel, ízlés szerint sóval és egy kis pirospaprikával. Felengedjük kb. 1,5 dl vízzel, és készre főzzük (egy kis szaft maradjon rajta). Elkezdjük a rétegezést: alulra terítjük a rizst, rá a darált húst.
  3. A párolt zöldségkeverékből 3 púpos evőkanállal a tejfölhöz teszünk, hozzáadjuk a megmaradt mexikói fűszerkeveréket, és összekeverjük. A darált húsra öntjük a párolt zöldségkeveréket, majd a tejfölös keveréket, eloszlatjuk, majd megszórjuk az egészet ízlés szerint reszelt sajttal.
  4. 180 C fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 255
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 19993
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rakott mexikói
Audrey89 16 recept

Szerettünk volna egy új, pikáns ízvilágot kipróbálni. A férjem szereti a csípős ételeket, ezért készítettem ezt a rakott mexikóit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 örök érvényű konyhai okosság, amit jó, ha tudsz

Nemcsak a rég bevált családi recepteket, hanem olyan konyhatechnológiai fogásokat is érdemes ellesni a nagyoktól, amelyek lehet, elsőre meglepőnek tűnnek vagy a „hivatalos” receptekben nem ajánlják, sőt tiltják őket, nekik valamiért mégis működnek. Mutatunk pár ilyen hasznos tippet.