r
Nosalty Logó

Rakott mexikói

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Audrey89
Rakott mexikói
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1370 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4112 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1608.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1370 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.7 g

Zsír

  • Összesen
    196 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4824.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    2104 mg
  • Nátrium
    1065 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1651.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    866 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 4112 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst a szokásos módon (én ezt kivételesen só helyett ételízesítővel szoktam főzni) megfőzzük. A mexikói zöldségkeveréket vajon megpároljuk.
  2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, amikor kész, hozzáadjuk a darált húst. Ezt fűszerezzük fél csomag mexikói fűszerkeverékkel, ízlés szerint sóval és egy kis pirospaprikával. Felengedjük kb. 1,5 dl vízzel, és készre főzzük (egy kis szaft maradjon rajta). Elkezdjük a rétegezést: alulra terítjük a rizst, rá a darált húst.
  3. A párolt zöldségkeverékből 3 púpos evőkanállal a tejfölhöz teszünk, hozzáadjuk a megmaradt mexikói fűszerkeveréket, és összekeverjük. A darált húsra öntjük a párolt zöldségkeveréket, majd a tejfölös keveréket, eloszlatjuk, majd megszórjuk az egészet ízlés szerint reszelt sajttal.
  4. 180 C fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 17753
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rakott mexikói
Audrey89 16 recept

Szerettünk volna egy új, pikáns ízvilágot kipróbálni. A férjem szereti a csípős ételeket, ezért készítettem ezt a rakott mexikóit.

Hozzászólások

pharmator

Már megbocsáss, de mexikói alappor, fagyasztott mexikói zöldségkeverék, fél kiló tejföl... Én nem láttam még mexikóit ilyesmit enni. Utoljára egyetemista korunkban csináltunk ilyen stílusú kajákat a kolesz rezsóján.

Artemisz

Szerintem akkor reklamálj a fagyasztott zöldség meg a f?szer gyártónál... Szerinted a receptfeltölt?nek hogyan kellene meghatározni azt a fagy. zöldségkeveréket, amit mexikói keverék néven forgalmaznak? Ja, és az, hogy ki kit és mit (nem) látott enni, teljesen indifferens... :)

pharmator

Nincs azzal baj, hogy valaki ilyesmiket készít otthon. A baj azzal van, hogy ezt másoknak is megtanítja...:)

Artemisz

Tisztelettel kérdezem, akkor te mit keresel ezen az oldalon? Miért itt akarsz "tanulni"? És miért "baj", ha a beazonosítható néven nevezi az adott terméket? Apropó, ebben a világrenget? problémában mikor teszed meg a szükséges lépéseket, azaz mikor jelzed a gyártónak, hogy te még nem láttál mexikóit, aki (magyar) "mexikói zöldségkeveréket" eszik? :)

pharmator

Végül is ez egy gasztrolap, és mivel magam is szívesen f?zök, ezért gyakran szoktam hasonló oldalakat, blogokat látogatni. Mivel nem vagyok profi szakács, így nyitott vagyok a nálamnál okosabbak és ügyesebbek fortélyaira, tanácsaira. Azonban ez a fajta lacibácsis igénytelenség elborzaszt. Nem az a bajom, hogy van ilyen találmány, mint a mexikói zöldségkeverék, és a Maggis alapszósz, hanem az a baj, hogy ez felkerül ide, és ráadásul ki is emelik, mint a mai nap legjobb receptje, arra sarkallva az embereket, hogy ilyen kotyvalékot f?zzenek otthon...:) Amúgy nem kerül semennyi id?be sem összevágni a gyökérzöldségeket apró kockára, hozzákeverni azt amit még akarsz, és máris készen van a "mexikói" keveréked, ami összehasonlíthatatlanul finomabb, mint a fagyasztott borzalom, amit egyszer?en nem tudsz jól elkészíteni. Amúgy Te ki vagy morci

Artemisz

Hogy mi a "lacibácsis igénytelenség", azt sokáig lehetne cizellálni... Abszolut szubjektív, hogy kinek a sült kolbász "a kaja" mondjuk 800-ért, vagy a szusi a japán étteremben 60.000,- Ft-ért (nem tévedés, hatvanezer/adag)... Viszont a legkönnyebb más farkával verni a csalánt, vagyis leszólni azt, aki ide ingyen(!!!) tölti fel a receptjeit. Erre csak azt tudom mondani, mutasd meg-be az igényes receptjeidet... Népiesen, tegyél le valamit az asztalra, bizonyíts, és annak fedezetében már -esetleg- el?veheted a fejlett kritikai észrevételeidet... Továbbá, nem csak sznob, id?- és pénzmilliomos (eltartott...) n?k vannak a világon, hanem olyanok is, akiknek nagy a leterheltségük, pl. dolgoznak (hitted volna?) napi akár 14 órát, nincs bejárón?jük, bébiszitterük, nincs anyagi keretük "igényes" éttermekre napi szinten, azaz momentán örülnek, ha mirelitb?l tudnak vacsorát tenni az asztalra a családnak.

pharmator

Gondoltam már rá, hogy felteszek néhány egyszer?, ám igényes receptemet elfoglalt háziasszonyoknak ötleteket adva, de meg akarom adni a módját, tökéletesre csiszolt receptúrával, megszerkesztett, étvágygerjeszt? ételfotókkal, mert csak úgy érdemes... Majd értesítelek, ha már fent lesznek, és akkor majd megláthatod, hogy az egyszer?ség és az olcsóság nem egyenl? az igénytelenséggel.

Artemisz

Várom. Eszembe jutott egy vicc, jó eséllyel ismered is talán: az els?gyermekes anyuka kif?zi a gyermek leesett cumiját, a kétgyermekes lenyalja, a háromgyermekes a kutyát küldi érte...

pharmator

Ez hogyan is jön ide?

Artemisz

Gondolkodj...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek