Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tej- és gluténmentes bolognai lasagne

Tej- és gluténmentes bolognai lasagne
Tej- és gluténmentes bolognai lasagne
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre sikerült egy olyan lasange receptet kialakítanom, amely nagyon ízletes és finom. Viszonylag gyorsan el is készíthető. Mondanom sem kell, hogy alig maradt belőle. Hát igen, a hús hatalma mindenek felett!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ketchuppal vagy savanyúsággal lehet még kiegészíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Bolognai szósz

  1. Először a paradicsomokat megmossuk, a hagymákat megpucoljuk. A paradicsomokat apró kockákra vágjuk, a növényi sajtot lereszeljük, majd ezeket félretesszük. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymákat áttörjük egy fokhagymanyomón. Ezután a hagymákat a kókuszzsíron üvegesre dinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a fűszersót, a borsot, az oregánót és a bazsalikomot. Ezt összekeverjük, és beletesszük a felkockázott paradicsomokat is.
  3. Ezután belerakjuk a darált húst, amit kifehéredésig sütünk, majd beleöntjük a sűrített paradicsomot, és hozzáadjuk a gulyáskrémet. Kicsit még forraljuk, és ha már kellően bugyog, akkor kész is van a bolognai szószunk.

Lasagne összeállítása

  1. Előveszünk egy nagyobb tepsit, amit kókuszzsírral kikenünk, és a sütőt előmelegítjük (alul-felül sütés) 200 fokra. Amíg a sütő felmelegszik, összeállítjuk a lasagnet.
  2. Először a tésztát tesszük le a tepsibe, majd jó alaposan rakunk rá a szószból (ügyeljünk rá, hogy mindent ellepjen, mert így biztos, hogy megpuhul a tészta). Utána szórunk rá egy kis sajtot. Majd ismét a tészta következik és egy újabb szósz adag. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak az alapanyagok.
  3. A lényeg, hogy egy szósz réteg maradjon a végére, amelyre a maradék sajtot rászórjuk (nekem 5 tésztaréteg lett ebből az adagból). Alufóliával letakarjuk a tepsinket (nem kötelező), majd az előmelegített sütőbe tesszük 40 percre.
  4. Ha elkészült, hagyjuk hűlni, utána fel is szeletelhetjük, és tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x22x6 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 167
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tej- és gluténmentes konyha

Mióta szakács: 2016.03.08.
68 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Tejmentes lasagne, Gluténmentes lasagne, Gluténmentes tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

641
lasagne tészta 30 dkg
sajt 20 dkg
darált sertéshús 60 dkg
kókuszzsír 3 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 5 gerezd
fűszersó 3 kávéskanál
paradicsom 2 db
fekete bors 1 teáskanál
oregánó 2 teáskanál
bazsalikom 1 teáskanál
gulyáskrém 2 ek
sűrített paradicsom 50 dkg