r
Nosalty Logó

Tej- és gluténmentes bolognai lasagne

NS
Tej- és gluténmentes bolognai lasagne
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Bolognai szósz

Lasagne összeállítása

643
Kalória
39.1g
Fehérje
57.9g
Szénhidrát
29g
Zsír
205.8g
Víz
104g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
13.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Bolognai szósz

Lasagne összeállítása

Összesen 643 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Bolognai szósz

Lasagne összeállítása

Összesen 3862 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Bolognai szósz

Lasagne összeállítása

Összesen 187 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2050.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    1081 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    205.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    911 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24828 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 643 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.6 g

Zsír

  • Összesen
    174.1 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12304.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    1698 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    3112 mg
  • Nátrium
    6488 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    347.4 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1234.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1124 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    867 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    656 micro
  • α-karotin
    347 micro
  • β-karotin
    5463 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    148966 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 3862 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7224 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

Bolognai szósz

  1. Először a paradicsomokat megmossuk, a hagymákat megpucoljuk. A paradicsomokat apró kockákra vágjuk, a növényi sajtot lereszeljük, majd ezeket félretesszük. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymákat áttörjük egy fokhagymanyomón. Ezután a hagymákat a kókuszzsíron üvegesre dinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a fűszersót, a borsot, az oregánót és a bazsalikomot. Ezt összekeverjük, és beletesszük a felkockázott paradicsomokat is.
  3. Ezután belerakjuk a darált húst, amit kifehéredésig sütünk, majd beleöntjük a sűrített paradicsomot, és hozzáadjuk a gulyáskrémet. Kicsit még forraljuk, és ha már kellően bugyog, akkor kész is van a bolognai szószunk.

Lasagne összeállítása

  1. Előveszünk egy nagyobb tepsit, amit kókuszzsírral kikenünk, és a sütőt előmelegítjük (alul-felül sütés) 200 fokra. Amíg a sütő felmelegszik, összeállítjuk a lasagnet.
  2. Először a tésztát tesszük le a tepsibe, majd jó alaposan rakunk rá a szószból (ügyeljünk rá, hogy mindent ellepjen, mert így biztos, hogy megpuhul a tészta). Utána szórunk rá egy kis sajtot. Majd ismét a tészta következik és egy újabb szósz adag. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak az alapanyagok.
  3. A lényeg, hogy egy szósz réteg maradjon a végére, amelyre a maradék sajtot rászórjuk (nekem 5 tésztaréteg lett ebből az adagból). Alufóliával letakarjuk a tepsinket (nem kötelező), majd az előmelegített sütőbe tesszük 40 percre.
  4. Ha elkészült, hagyjuk hűlni, utána fel is szeletelhetjük, és tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x22x6

Végre sikerült egy olyan lasange receptet kialakítanom, amely nagyon ízletes és finom. Viszonylag gyorsan el is készíthető. Mondanom sem kell, hogy alig maradt belőle. Hát igen, a hús hatalma mindenek felett!

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...