Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegetáriánus lasagne Lecsólány konyhájából

Vegetáriánus lasagne Lecsólány konyhájából
Vegetáriánus lasagne Lecsólány konyhájából
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy  barátnőmtől tanultam a receptet, aki sokáig vegetáriánus volt, és gyűjti a vegetáriánus recepteket a világ minden tájáról. Mikor először készítettem féltem, hogy sikerül-e a besamel. Sikerült. Ezt a praktikák közt is megtalálod, nem árt, ha az ember tudja, hogyan készül, csőben sütésnél is jól jön. A vegetáriánius lasagne annyira finom, ízletes, szerintem egyáltalán nem hiányzik belőle a hús.

Az előkészület kicsit hosszabb, de aki jól tud aprítani, hamar túl van azon is. Érdemes mindent jól előkészíteni, mert akkor gyorsan össze lehet állítani a lasagnét és mehet a sütőbe. Főzésnél összesen kb. 20-20 percet számoltam a ragura és a besamelre is.

hozzávalók / 6 adag

A lasagne-hoz

A besamelhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra melegítsük elő.
  2. Tisztítsuk meg a zöldségeket. A gombának húzzuk le a héját, és vágjuk le a tönk végét. A padlizsánnak vágjuk le mindkét végét. A hagymát és a répát vágjuk nagyon apróra, a cukkinit, gombát és a padlizsánt 1 x1 cm-es kockákra. Ha attól tartunk esetleg, hogy a padlizsán keserű, akkor miután felkockáztuk, sózzuk be, és hagyjuk állni 20 percig a hűtőben. Ezután egyszerűen csavarjuk ki belőle a sós lét, és már használhatjuk is. Ez a technika kioldja a padlizsánból a keserű ízt.
  3. Öntsük az olajat a serpenyőbe, és pirítsuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a paradicsompürét. Az így kapott ragut főzzük 10 percig folyamatos kevergetés mellett, nehogy az alja odakapjon.
  4. Főzzük meg a besamelt. A tejet felforraljuk, félretesszük. Egy másik edényben mérsékelt tűzön felolvasztjuk a vajat, és beleszórjuk a lisztet. Folyamatosan kavargatva pirítjuk egy kicsit, hogy a liszt minél inkább elveszítse a nyers állapotát. A vajas liszt nem pirulhat barnára, sárgás fehér színűnek kell lennie. Hozzáöntjük a forró tejet és habverővel csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, reszeljünk bele szerecsendiót. Majd folyamatos kevergetés mellett főzzük még kb. 10 percig, csendesen forralva.
  5. Egy tűzálló tálat vajazzunk ki, vagy egy tepsit béleljük ki alufóliával. Kezdjük el rétegezni a lasagnét. A tál vagy tepsi aljára először jön néhány kanál besamel. Erre helyezzünk 3 lasagne lapot, erre jön a zöldséges ragu. Újabb besamel réteg, lasagne lap, besamel. A rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalóink el nem fogynak. A tetejére lasagne lap és arra besamel kerül, amit megszórunk reszelt sajttal.
  6. A tepsit vagy tálat fedjük le alufóliával és így süssük 10 percig, majd szedjük le a fóliát a tetejéről, és süssük további 15 percig, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
  7. Sütőlapáttal a tepsiben fel is tudjuk darabolni, a lasagnekockákat könnyedén kiemelni, forrón tálaljuk!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30x5 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 659
elküldve: 3
receptkönyvben: 115
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Lecsólány

Mióta szakács: 2012.09.06.
10 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges lasagne, húsmentes lasagne, rakott zöldséges tészta besamellel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

499
lasagne tészta 25 dkg
sűrített paradicsom 40 dkg
cukkini 20 dkg
padlizsán 20 dkg
sárgarépa 10 dkg
gomba 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 20 dkg
tej 4 dl
vaj 4 dkg
finomliszt 1 púpozott ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint