r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás csavart lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Spenótos-ricottás csavart lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2012.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2894 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    5589 micro
Összesen 442 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8050.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1826 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1706 mg
  • Nátrium
    3886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    890 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1554 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    889 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    909 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11578 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    22356 micro
Összesen 1767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    854 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5127 micro
  • Lut-zea
    1650 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük. Közben a spenótot gyorsan összevágjuk, és kicsit megpároljuk.
  2. A tésztákat egyesével tiszta konyharuhára terítjük, hogy jól leszáradjanak.
  3. A spenótot kikeverjük a ricottával a tojással, a parmezánnal és a fűszerekkel.
  4. A tepsi aljára öntjük a paradicsomszószt. A lasagne lapokra kanalazunk 2-3 ek spenótos ricottát, majd felcsavarjuk. Ne sajnáljuk belőle, különben száraz lesz.
  5. Ha sz összes csavar a tepsiben van, kanalazzunk rájuk a maradék paradicsomszószt. Mindegyiknek a tetejére mehet 1-1 szelet mozzarella.
  6. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4556
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vidám, tavaszi vacsi, aminek már csak a színei is jó kedvre derítenek, ráadásul még nem is tart túl sokáig elkészíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek