r
Nosalty Logó

Hargitai sertésborda

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Hargitai sertésborda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1054 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4205 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3498.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    2457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 1054 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.9 g

Zsír

  • Összesen
    324.2 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    803 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13994.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1137 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    2311 mg
  • Nátrium
    9828 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2230.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1113 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    348 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3027 micro
Összesen 4205 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 142 Kcal

Elkészítés

  1. A csontozott karajt hat szeletre vágjuk és nagy szeletekké klopfoljuk. A kolbászt felkarikázzuk, a hagymát felaprítjuk. A darált húsba dolgozzuk a borsot, a majoránnát, 1-2 csipet sót, a hagymát.
  2. A húsos masszát hat részre osztjuk, és minden egyes hússzeletre egyenletesen elkenjük. Ezután a húsos masszára 3-3-karika kolbászt teszünk. A hússzeleteket felgöngyöljük, és mindegyiket savanyú káposzta levélbe tekerjük.
  3. Egy lábasban kisütjük a felkockázott füstölt szalonnát, és összekeverjük a savanyú káposztával és a maradék kolbászkarikákkal. A szalonnás káposztát tűzálló edénybe, vagy római tálba tesszük, felöntjük vízzel. Rátesszük a káposztalevélbe göngyölt húsokat, és letakarva, előmelegített sütőbe téve sütjük kb. 50-60 percet.
  4. A megpuhult hústekercseket kivesszük az edényből egy tálra. A káposztára tesszük a finomra vágott kaprot, és tejfölös habarással pár percig összeforraljuk.
  5. A hústekercseket tányérra tesszük, és merünk mellé a kapros-tejfölös káposztából. Friss kaporral díszítve melegen kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9376
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hargitai sertésborda
Lizinka_ 490 recept

Különleges, laktató étel a családi receptarchívumból. Próbáljátok ki!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.