r
Nosalty Logó

Hargitai sertésborda

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Hargitai sertésborda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1054 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4205 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3498.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    2457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 1054 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.9 g

Zsír

  • Összesen
    324.2 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    803 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13994.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1137 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    2311 mg
  • Nátrium
    9828 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2230.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1113 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    348 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3027 micro
Összesen 4205 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. A csontozott karajt hat szeletre vágjuk és nagy szeletekké klopfoljuk. A kolbászt felkarikázzuk, a hagymát felaprítjuk. A darált húsba dolgozzuk a borsot, a majoránnát, 1-2 csipet sót, a hagymát.
  2. A húsos masszát hat részre osztjuk, és minden egyes hússzeletre egyenletesen elkenjük. Ezután a húsos masszára 3-3-karika kolbászt teszünk. A hússzeleteket felgöngyöljük, és mindegyiket savanyú káposzta levélbe tekerjük.
  3. Egy lábasban kisütjük a felkockázott füstölt szalonnát, és összekeverjük a savanyú káposztával és a maradék kolbászkarikákkal. A szalonnás káposztát tűzálló edénybe, vagy római tálba tesszük, felöntjük vízzel. Rátesszük a káposztalevélbe göngyölt húsokat, és letakarva, előmelegített sütőbe téve sütjük kb. 50-60 percet.
  4. A megpuhult hústekercseket kivesszük az edényből egy tálra. A káposztára tesszük a finomra vágott kaprot, és tejfölös habarással pár percig összeforraljuk.
  5. A hústekercseket tányérra tesszük, és merünk mellé a kapros-tejfölös káposztából. Friss kaporral díszítve melegen kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 11916
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hargitai sertésborda
Lizinka_ 602 recept

Különleges, laktató étel a családi receptarchívumból. Próbáljátok ki!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...