Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hargitai sertésborda

Hargitai sertésborda
Hargitai sertésborda
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különleges, laktató étel a családi receptarchívumból. Próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csontozott karajt hat szeletre vágjuk és nagy szeletekké klopfoljuk. A kolbászt felkarikázzuk, a hagymát felaprítjuk. A darált húsba dolgozzuk a borsot, a majoránnát, 1-2 csipet sót, a hagymát.
  2. A húsos masszát hat részre osztjuk, és minden egyes hússzeletre egyenletesen elkenjük. Ezután a húsos masszára 3-3-karika kolbászt teszünk. A hússzeleteket felgöngyöljük, és mindegyiket savanyú káposzta levélbe tekerjük.
  3. Egy lábasban kisütjük a felkockázott füstölt szalonnát, és összekeverjük a savanyú káposztával és a maradék kolbászkarikákkal. A szalonnás káposztát tűzálló edénybe, vagy római tálba tesszük, felöntjük vízzel. Rátesszük a káposztalevélbe göngyölt húsokat, és letakarva, előmelegített sütőbe téve sütjük kb. 50-60 percet.
  4. A megpuhult hústekercseket kivesszük az edényből egy tálra. A káposztára tesszük a finomra vágott kaprot, és tejfölös habarással pár percig összeforraljuk.
  5. A hústekercseket tányérra tesszük, és merünk mellé a kapros-tejfölös káposztából. Friss kaporral díszítve melegen kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 987
elküldve: 5
receptkönyvben: 55
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
367 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

darált hússal töltött karaj

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1050
sertés rövidkaraj 50 dkg
darált sertéshús 20 dkg
gyulai kolbász 15 dkg
füstölt szalonna 20 dkg
savanyú káposzta 1 kg
káposztalevél 6 közepes db
vöröshagyma 1 kis fej
fekete bors 1 kk
majoranna 1 kk
0 ízlés szerint
kapor 1 csokor
tejföl 3 dl
finomliszt 2 ek
víz 2.5 dl