r
Nosalty Logó

Mantovai hústekercs 8zsuzsa8 konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Mantovai hústekercs 8zsuzsa8 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1715 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 428 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.5 g

Zsír

  • Összesen
    108.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4640.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1940 mg
  • Nátrium
    1456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    641 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1715 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1924 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  2. A húst felszeleteljük, kiverjük, megsózzuk.
  3. Ráteszünk egy ujjnyi sajtdarabot, felgöngyöljük. Vigyázzunk, a két szélét is hajtsuk fel, mert különben a sajt kifolyik. Cérnával átkötözzük.
  4. Az olajon megfuttatjuk a hústekercseket. Ha már kicsit megfehéredtek, mellé tesszük a kétféle hagymát, 1-2 perc után ráöntjük a paradicsompürét. Felöntjük egy kevés vízzel.
  5. A fűszereket hozzáadjuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
  6. Tálalás előtt lefejtjük a tekercsekről a cérnát.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1300
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 24.

Ajánló

Lehet kuktában is készíteni, de akkor kicsit több lesz a leve. Ilyenkor elforralom a levét, hogy sűrű legyen. Szoktam sűrített paradicsom helyett daraboltparadicsom-konzervet is használni. Készítettem már sertéskarajból is, ekkor gyorsabban készül el. Fűszerként tehetünk bele még zsályát is. Általában szárított fűszereket használok, nyáron azonban friss fűszert szedek a kertben hozzá. Készült már egyszerű lapka sajttal is, sőt tettem a hússzeletre előbb egy szelet gépsonkát, rá a sajtot, és úgy göngyöltem össze. Végtelen a variációs lehetőség.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mantovai hústekercs 8zsuzsa8 konyhájából
8zsuzsa8 210 recept

Életem első kuktájához járt egy receptfüzet. Abban találkoztam ezzel a hústekerccsel. Bevonult a hétköznapok repertoárjába. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek