r
Nosalty Logó

Mantovai hústekercs 8zsuzsa8 konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Mantovai hústekercs 8zsuzsa8 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1715 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 428 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.5 g

Zsír

  • Összesen
    108.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4640.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1940 mg
  • Nátrium
    1456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    641 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1715 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1924 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  2. A húst felszeleteljük, kiverjük, megsózzuk.
  3. Ráteszünk egy ujjnyi sajtdarabot, felgöngyöljük. Vigyázzunk, a két szélét is hajtsuk fel, mert különben a sajt kifolyik. Cérnával átkötözzük.
  4. Az olajon megfuttatjuk a hústekercseket. Ha már kicsit megfehéredtek, mellé tesszük a kétféle hagymát, 1-2 perc után ráöntjük a paradicsompürét. Felöntjük egy kevés vízzel.
  5. A fűszereket hozzáadjuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
  6. Tálalás előtt lefejtjük a tekercsekről a cérnát.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1316
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 24.

Ajánló

Lehet kuktában is készíteni, de akkor kicsit több lesz a leve. Ilyenkor elforralom a levét, hogy sűrű legyen. Szoktam sűrített paradicsom helyett daraboltparadicsom-konzervet is használni. Készítettem már sertéskarajból is, ekkor gyorsabban készül el. Fűszerként tehetünk bele még zsályát is. Általában szárított fűszereket használok, nyáron azonban friss fűszert szedek a kertben hozzá. Készült már egyszerű lapka sajttal is, sőt tettem a hússzeletre előbb egy szelet gépsonkát, rá a sajtot, és úgy göngyöltem össze. Végtelen a variációs lehetőség.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mantovai hústekercs 8zsuzsa8 konyhájából
8zsuzsa8 210 recept

Életem első kuktájához járt egy receptfüzet. Abban találkoztam ezzel a hústekerccsel. Bevonult a hétköznapok repertoárjába. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!