Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe göngyölt mustáros-gombás csirke

Baconbe göngyölt mustáros-gombás csirke
Baconbe göngyölt mustáros-gombás csirke
140 perc / előkészület: 50 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept még nagypapámtól származik, mert nálunk ő volt a konyhai kisördög. Ő még karajból vagy tarjából készítette gomba és bacon nélkül, majd anyukám adta hozzá a recepthez a bacont, én pedig a nagy kedvencünket a gombát, de tekertem bele már plusz sonkát is. Finom másfajta husival is, én most csirkéből készítettem el.

Ezt a mennyiséget 2 ember is bekebelezi akár ebédre is, de lehet hagyni belőle vacsira. 10-12 göngyöleg lesz belőle.

hozzávalók / 2 adag

A csirkéhez

A mustáros krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket hosszában felszeleteljük, majd jól kiklopfoljuk őket. Csirkemellenként 3-4 szelet nyerhető. Ne maradjanak nagyon vastagok, mert akkor nehezebb lesz feltekerni őket. Majd nagyon enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. A töltelékhez, tegyünk kb. 4-5 evőkanálnyi mustárt egy tálkába, nyomjuk bele a 2 gerezd fokhagymát, bőven tekerünk bele frissen őrölt borsot, majd reszeljük le a füstölt sajtot  és keverjük össze a mustárral. Ha nagyon darabos lesz az így kapott egyveleg, tegyünk bele még egy kis mustárt, míg jól kenhető masszát kapunk.
  3. A gombákat szeleteljük fel, ne legyenek túl vastagok.
  4. Készítsük magunk mellé mindent, és vékonyan olajozzunk be egy tepsit, jénait, kinek mi tetszik.
  5. Vegyük a husikat, az egyik oldalukat kenjük be a mustáros kencével, ne túl vékonyan, nem kell sajnálni. A mustáros töltelékre fektessünk egymás mellé néhány gomba szeletet, a husi egyik végén egy kis helyet hagyva. A gombák lefektetése után fogjuk, és tekerjük fel a husit - nem baj, ha a gomba megtörik -,  és miután ez megvan, fogjuk a szeletelt baconszalonnát, tekerjük szorosan körbe a göngyöleget, és tűzzük át fogpiszkálóval, majd helyezzük a tepsibe. Tegyünk így, míg az összes husi el nem fogy. Nagynak tűnhetnek majd a begöngyölt ínyencségek, de a sütés közben összezsugorodnak, így lehet őket szorosabban rakni.
  6. Fedjük le a tepsit alufóliával, és mehet a sütőbe 220 fokon kb. 40 percre.
  7. Amikor már a husik átsültek, vegyük le a fóliát, és ha sok finom szaftot eresztet, kicsit kanalazzunk le belőle, és tegyük félre. Ha maradt gomba, nyugodtan szórjuk a husik mellé, és ha valaki szeretne, nagyon vékonyra felszeletelt vöröshagymát is szórhat rá. Kicsit locsoljuk meg a szafttal, hogy a gomba és hagyma is átvegye az ízét, és toljuk vissza, míg szép piros nem lesz. Ha továbbra is sok szaftot ereszt, le lehet kanalazni és locsolgatni.
  • sütési hőfok: 220°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 874
elküldve: 16
receptkönyvben: 345
elkészítve: 15/28
Facebookon megjelent: -

szakács

hallie

Mióta szakács: 2012.10.15.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

baconbe göngyölt füstölt sajtos-mustáros-gombás csirkemell, gombával töltött csirke, baconbe tekert csirke mustáros krémmel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

komaribolya
komaribolya Tue, 2016-01-26 18:14

Elkészítettem! Isteni finom! Köszönöm, hogy megosztottad. Sűrűn fogom készíteni. :)

1042
csirkemell filé 3 db
bacon 20 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gomba 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
mustár 5 ek
füstölt sajt 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
bors 0 ízlés szerint