r
Nosalty Logó

Hamis rakott tészta olaszosan

dorcus89
Hamis rakott tészta olaszosan
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A paradicsomszószhoz

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

977
Kalória
45.1g
Fehérje
84.2g
Szénhidrát
49.7g
Zsír
203.9g
Víz
100.9g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
15.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A paradicsomszószhoz

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 977 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A paradicsomszószhoz

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 5866 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A paradicsomszószhoz

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 197 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2383.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    1323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    203.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    925 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    21006 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 977 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    270.6 g

Zsír

  • Összesen
    298.4 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14303.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    400 mg
  • Kálcium
    2547 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    597 mg
  • Foszfor
    2756 mg
  • Nátrium
    7940 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    505.1 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1223.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2105 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1328 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1634 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    5548 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    126036 micro
  • Lut-zea
    1336 micro
Összesen 5866 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4281 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

A paradicsomszószhoz

  1. A tésztát bő sós vízben megfőzzük.
  2. Míg a tészta fő, elkészítjük a paradicsomos szószt. Kevés olajon megpirítjuk a megpucolt, összezúzott fokhagymákat. Erre ráöntjük a kétféle paradicsomot, balzsamecetet. Felforraljuk, majd a többi hozzávalót, azaz a fűszereket belekeverjük, és készen is van. Félrehúzzuk.
  3. A sajtot (sajtokat) lereszeljük, hozzáadjuk a krémsajtot, atejszínt, és robotgéppel jól összekeverjük. Végül szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. Ez is kész van.
  4. Ha még a tészta fő, és van még időnk, előkészíthetjük a sonkát és mozzarrellát. A sonkát kis kockákra vágjuk, és ugyanígy teszünk a mozzarellával is. A friss bazsalikomot összevágjuk vagy összetépkedjük.
  5. A tészta kész, leszűrjük. A tészát összekeverjük a sajtos szósszal még melegen. Ennek a felét belerakjuk a tepsibe, majd erre apránként rákanalazzuk a paradicsomos szószt. Nem öntjük, mert akkor az egész összekeveredik, és úgy elvesztenéa rétegezés varázsát. Most rászórjuk a sonkát, mozzarellát, bazsalikomot, végül a maradék sajtos tésztával zárjuk a rétegezést.
  6. A tetejére kiskannállal gombóc vajakat teszünk a tetejére. Majd 30-35 perc alatt megsütjük, megpirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30

Azért hamis, mert a hozzávalók magyarosra és olcsóbbra módosultak. Eredetileg a tészta szélesmetélt, a sajt parmezán és a sonka pármai sonka. Na ezek közül semmi nem volt itthon, tehát a hűtő tartalma szerint alakult a recept. Biztosan úgy is finom, de ez a tészta így is mennyei. Nagy adag, de nem lehet abbahagyni, nálunk hamar elfogy. És senkit ne rémisszen el a hozzávalók mennyisége, mert nagyon finom, és tényleg iszonyatosan egyszerű elkészíteni.

További receptek

Gnocchi tészta alaprecept

A gnocchi egy klasszikus olasz tésztaféle, ami mivel burgonyából készül, inkább a nudlihoz hasonlít. A kis párnácskákat egy bordázott felületű fatáblán formázzák meg, de ha ilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek