Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis rakott tészta olaszosan

Hamis rakott tészta olaszosan
Hamis rakott tészta olaszosan
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért hamis, mert a hozzávalók magyarosra és olcsóbbra módosultak. Eredetileg a tészta szélesmetélt, a sajt parmezán és a sonka pármai sonka. Na ezek közül semmi nem volt itthon, tehát a hűtő tartalma szerint alakult a recept. Biztosan úgy is finom, de ez a tészta így is mennyei. Nagy adag, de nem lehet abbahagyni, nálunk hamar elfogy. És senkit ne rémisszen el a hozzávalók mennyisége, mert nagyon finom, és tényleg iszonyatosan egyszerű elkészíteni.

hozzávalók / 6 adag

A paradicsomszószhoz

A sajtszószhoz

Az összeállításhoz

ajánlat

Akár még a paradicsomszósz főzést is mellőzhetjük, ha robotgéppel vagy botmixerrel pürésítjük össze a hozzávalókat.

A sütésnél én az első 20 percben összesütöttem, majd a maradék időben grill fokozatra kapcsoltam, hogy kissé megpiruljon a teteje.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát bő sós vízben megfőzzük.
  2. Míg a tészta fő, elkészítjük a paradicsomos szószt. Kevés olajon megpirítjuk a megpucolt, összezúzott fokhagymákat. Erre ráöntjük a kétféle paradicsomot, balzsamecetet. Felforraljuk, majd a többi hozzávalót, azaz a fűszereket belekeverjük, és készen is van. Félrehúzzuk.
  3. A sajtot (sajtokat) lereszeljük, hozzáadjuk a krémsajtot, a tejszínt, és robotgéppel jól összekeverjük. Végül szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. Ez is kész van.
  4. Ha még a tészta fő, és van még időnk, előkészíthetjük a sonkát és mozzarrellát. A sonkát kis kockákra vágjuk, és ugyanígy teszünk a mozzarellával is. A friss bazsalikomot összevágjuk vagy összetépkedjük.
  5. A tészta kész, leszűrjük. A tészát összekeverjük a sajtos szósszal még melegen. Ennek a felét belerakjuk a tepsibe, majd erre apránként rákanalazzuk a paradicsomos szószt. Nem öntjük, mert akkor az egész összekeveredik, és úgy elvesztené a rétegezés varázsát. Most rászórjuk a sonkát, mozzarellát, bazsalikomot, végül a maradék sajtos tésztával zárjuk a rétegezést.
  6. A tetejére kiskannállal gombóc vajakat teszünk a tetejére. Majd 30-35 perc alatt megsütjük, megpirítjuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 096
elküldve: 3
receptkönyvben: 94
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából, maradék tejtermékből
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott tészta, rakott tészta paradicsommal, rakott tészta mozzarellával és sonkával, sonkás-sajtos rakott tészta, paradicsomos-sajtos rakott tészta, olasz rakott tészta, olcsó rakott tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Thu, 2015-02-19 17:32

T. dorcus89
Ez közel 3.5 kg anyag, ez mennyi 20x30-as serpenyőben fér el? Amúgy jól néz ki!
üdv: Ticcsi

977
fokhagyma 3 gerezd
konzerv paradicsom 40 dkg
sűrített paradicsom 40 dkg
balzsamecet 2 ek
oregánó 1 ek
bazsalikom 1 ek
rozmaring 1 ek
római kömény 0.5 kávéskanál
1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
trappista sajt 7.5 dkg
füstölt sajt 7.5 dkg
krémsajt 25 dkg
főzőtejszín 4 dl
tej 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0.5 kk
farfalle 50 dkg
mozzarella 20 dkg
gépsonka 40 dkg
bazsalikom 1 marék
vaj 10 dkg