Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott húsos tészta

Rakott húsos tészta
Rakott húsos tészta
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Arra az esetre, ha nincs kedvünk a lasagne lapokkal bajlódni...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A besamelmártáshoz

A tepsi kikenéséhez

A tetejére

  • 20 dkg sajt (reszelt)

ajánlat

További receptek itt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben főzzük, al dente módon. Csöpögtessük le.
  2. Olajon az apróra kockázott hagymát pirítsuk aranysárgára.
  3. Adjuk hozzá a darált húst, fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Fehéredésig pirítsuk őket. Tegyük hozzá az ételízesítőt, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  4. Pároljuk a húst puhára, pirítsuk le zsírjára. Ezután tegyük hozzá a besamelt, és keverjük össze az egészet a tésztával.
  5. Kivajazott, kimorzsázott tepsibe rakjuk, és 35-40 percig sütjük.
  6. Vágjuk kockára, tálaláskor öntsük le paradicsommártással, szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 141
elküldve: 0
receptkönyvben: 154
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Herr Ludwig

Mióta szakács: 2010.02.08.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

darált húsos rakott tészta paradicsommártással, besameles rakott tészta darált hússal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1172
makaróni 50 dkg
darált sertéshús 40 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 kávéskanál
paradicsomszósz 3 dl
vaj 8 dkg
finomliszt 3 evőkanál
tej 5 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 4 ek
vaj 10 g
sajt 20 dkg