r
Nosalty Logó

Rakott húsos tészta

NS
Rakott húsos tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A besamelmártáshoz

A tepsi kikenéséhez

A tetejére

708
Kalória
40.1g
Fehérje
29.8g
Szénhidrát
46.4g
Zsír
203.5g
Víz
172.9g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
10.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A besamelmártáshoz

A tepsi kikenéséhez

A tetejére

Összesen 708 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A besamelmártáshoz

A tepsi kikenéséhez

A tetejére

Összesen 2834 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A besamelmártáshoz

A tepsi kikenéséhez

A tetejére

Összesen 124 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1928.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    203.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10421 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 708 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.5 g

Zsír

  • Összesen
    185.6 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7712.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    2119 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1865 mg
  • Nátrium
    3344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    814.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1332 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    979 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 2834 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1839 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát sós vízben főzzük, al dente módon. Csöpögtessük le.
  2. Olajon az apróra kockázott hagymát pirítsuk aranysárgára.
  3. Adjuk hozzá a darált húst, fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Fehéredésig pirítsuk őket. Tegyük hozzá az ételízesítőt, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  4. Pároljuk a húst puhára, pirítsuk le zsírjára. Ezután tegyük hozzá a besamelt, és keverjük össze az egészet a tésztával.
  5. Kivajazott, kimorzsázott tepsibe rakjuk, és 35-40 percig sütjük.
  6. Vágjuk kockára, tálaláskor öntsük le paradicsommártással, szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Arra az esetre, ha nincs kedvünk a lasagne lapokkal bajlódni...

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek