Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott tészta GHelgától

Rakott tészta GHelgától
Rakott tészta GHelgától
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tele volt a hűtő minden maradékkal, külön kevés volt, így kitaláltam ezt a receptet.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, a paradicsomlét ráöntjük a hagymára és hozzáadjuk a darált sértéshúst, ha kell, akkor még hozzá lehet tenni egy kevés vizet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, de óvatosan, mert a szalonna sós. Ha készen van, akkor beletesszük a borsót, a kukoricát és a szalonnát, újra felforraljuk.
  2. Közben kifőzzük a tésztát roppanósra. A tészta formája mindegy, hogy milyen, itt szelésmetélt készítettem, de lehet cső és orsó tészta is.
  3. Ha kész a mártás és a tészta, egy hőálló tálba rétegezzük.
  4. Tetejét megkenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokon 45 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 417
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

GHelga

Mióta szakács: 2014.02.01.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos tésztarakottas, mindent bele rakott tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

977
darált sertéshús 50 dkg
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 3 közepes db
zöldborsó 25 dkg
csemegekukorica 25 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
paradicsomlé 5 dl
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tészta 70 dkg
tejföl 175 g
sajt 10 dkg