r
Nosalty Logó

Rakott spagetti virslivel és olívával pataki tálban

NS
Rakott spagetti virslivel és olívával pataki tálban
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

776
Kalória
25.2g
Fehérje
73.2g
Szénhidrát
42g
Zsír
169.5g
Víz
121.8g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 776 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4652 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1621.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    169.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 776 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.3 g

Zsír

  • Összesen
    251.8 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9731.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    460 mg
  • Kálcium
    2291 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    2324 mg
  • Nátrium
    4197 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    439.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1016.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1474 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1241 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1449 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 4652 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

  1. Kifőzzük a tésztát, leszűrjük.
  2. Karikára vágjuk a virslit. Apróra vágjuk az olívabogyót.
  3. A pataki tál alját kivajazzuk. Ebbe rétegezzük a tésztát, a virslit és az olívát.
  4. A tejfölhöz hozzáadunk kb. ugyanannyi vizet, hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát, a fűszereket és az étkezési keményítőt.
  5. Ezt az öntetet egyenletesen a tészta tetejére csurgatjuk.
  6. Reszelt sajttal megszórjuk, és szép pirosra sütjük a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A gyerekeim szeretik a spagettit minden formában. Ez a változat egy hirtelen ötlet volt. A pataki tálat soha nem szabad előmelegített sütőbe tenni, mert elpattan!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...