r
Nosalty Logó

Hamis húsleves gríznokedlivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Hamis húsleves gríznokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez:

A galuskához:

Összesen 227 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez:

A galuskához:

Összesen 1137 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez:

A galuskához:

Összesen 21 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    928.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    5284 micro
  • β-karotin
    13215 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    516 micro
  • Lut-zea
    1169 micro
Összesen 227 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3402.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    4643.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6759 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    313 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1003 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    599 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    26422 micro
  • β-karotin
    66073 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2581 micro
  • Lut-zea
    5844 micro
Összesen 1137 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    509 micro
  • β-karotin
    1272 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 21 kcal

Hozzávalók

A leveshez:

A galuskához:

Elkészítés

A leveshez:

  1. A zöldségeket megtisztítjuk és cikkekre vágjuk, kivéve a hagymát, a paprikát és a paradicsomot, mert ezek egészben mennek a levesbe.
  2. Egy kis olajat hevítünk egy nagy lábasban. Rárakunk egy kevés ételízesítőt és a zöldségeket. Nem dinszteljük meg!
  3. Felöntjük 2.5-3 l vízzel, és még adunk hozzá ételízesítőt és borsot.
  4. Ha a zöldségek megfőttek, akkor rakhatjuk rá a zöldségzöldet és a zellerzöldet. A paprikát, paradicsomot és a hagymát ilyenkor kivesszük, és tovább főzzük a levest alacsony fokozaton.
  5. 20 perc után már megfőtt a zöldségzöld és a zellerzöld, akkor kivesszük a többi zöldséggel együtt. Leszűrünk a levesből 2 litert, és a maradékban kifőzzük a gríznokedliket.

A galuskához:

  1. A fehérjét egy kis sóval felverjük habnak. A sárgáját hozzárakjuk a habhoz, és belekeverjük a szódabikarbónát és a grízt.
  2. Hagyjuk dagadni, és kis nokedliket szaggatunk teáskanállal a forrásban lévő levesbe.
  3. 3-4 perc múlva elzárjuk, és kiszedjük a levesből a nokedliket, és a maradék levest is leszűrjük.
  • Elkészítettem: 300 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9714
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg húsleves lett volna, de nem kaptam húst, és ezért hamisan csináltam gríznokedlivel.

Hozzávalók

A leveshez:

A galuskához:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...