Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos ricottás halgöngyöleg

Spenótos ricottás halgöngyöleg
Spenótos ricottás halgöngyöleg
50 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok halat eszem, és kicsit unalmassá vált már a rántott hal, paprikás lisztbe forgatott hal. Elhatároztam hát, hogy izgalmasabbá kezdem formálni  ezeket az egészséges halételeket valahogy.

Ez volt az első lépés. :)

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

A ricotta sajtot házilag is elkészíthetjük.

1 liter friss tejet lassan felforralunk, ne fusson ki, gyöngyözve forrjon. Megsózzuk /fűszerezhetjük tetszés szerint/, megkeverjük, ha már forr kis ideje, akkor levesszük a tűzről. 5 perc után belefacsarjuk 2 citrom levét, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt szűrőruhával leszűrjük, kicsit kipréseljük a savót belőle, és máris kész a friss ricottasajt :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy csésze rizst párolunk fedő alatt 2 csésze sós vízben.
  2. Míg a rizs párolódik a kiolvasztott halfiléket hosszában a gerincvonal mentén elvágjuk, ha vastag a hal húsa, akkor félbe vágjuk ,hogy vékonyabb halfiléket  kapjunk, amit könnyebb lesz felgöngyölni majd a töltelékkel együtt.
  3. A ricotta sajtot elkeverjük a finoman felvágott előre megfonnyasztott vagy felolvasztott spenóttal. Sóval, borssal fűszerezzük. Ha a rizs már felvette a víz nagy részét, akkor beleöntjük a vöröslencsét, kicsit elkeverjük, és tovább pároljuk fedő alatt, míg el nem készül. A vöröslencsének 10 perc elegendő, hogy puhára főljön /ha ananászt használunk, akkor ananásszal együtt egy két evőkanál kókuszreszelékkel és pár csepp citromlével is megbolondíthatjuk a a rizsünket/.
  4. A halfiléket megsózzuk, megkenjük a ricottás spenóttal, majd a lehető legszorosabban felgöngyöljük.
  5. A göngyölegeket előre forró vízbe 5 percre beáztatott felpuhult makaróni tésztával körbetekerjük, a göngyöleg aljába, tetejébe betűrve végeit.
  6. A göngyölegeket olajozott tepsire helyezzük, meglocsoljuk kevéske olívaolajjal, majd forró sütőbe toljuk.
  7. Rizzsel, vékonyra szelt zöldségekkel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 210°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 760
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

MrRendolf

Mióta szakács: 2012.01.02.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, karácsonyi receptek, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos haltekercs, ricottás haltekercs, rizses haltekercs spenótos ricottával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mrrendolf
MrRendolf / mrrendolf Thu, 2012-01-26 14:59

az 5. pont arról szól ,hogy a forró vízben felpuhított (nem pedig megfőzött ) makarónitésztával miként tudjuk úgy körbetekerni a halgöngyölegeket,hogy azok ne essenek szét.
A kép pedig ,akár mennyire is hihetetlen számodra, egy az egyben a receptben leírt ételről készült. Köszönöm hozzászólásodat , jó étvágyat kívánok az ételhez és várom további kérdéseidet ha esetleg elakadnál eme egyszerű étek elkészítése közben.
UI:elnézést kell kérnem de az elkészítési pontokban nem tüntettem fel a díszítést mely a következő: a kész haltekercsekre kis kanál ricottasajtot és egy kevés paprikakrémet helyezünk :)

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2012-01-22 01:58

Zsenialis!! Bar az 5. pontbol egy szot sem ertek... es a kepnek nem tul sok koze van a recepthez.

2517
pangasius 50 dkg
rizs 1 bögre
vöröslencse 20 dkg
spenót 20 dkg
pasztinák 1 kis db
sárgarépa 1 db
ricotta 5 dkg
fokhagyma 2 gerezd
paprikakrém 1 ek
makaróni 5 dkg
olívaolaj 2 ek