Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres vöröstonhaltekercsek

Fűszeres vöröstonhaltekercsek
Fűszeres vöröstonhaltekercsek
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Martha Stewart Hors D'Oeuvres kézikönyvéből származik. Sokan idegenkednek a nyers hal fogyasztásától, pedig a japán konyha legfinomabb ételei e hozzávaló felhasználásával készülnek. Az alábbi fogás szerintem a legalkalmasabb arra, hogy eloszlassuk az ilyen előételeket. A ravasz fűszerezés és az ízléses tálalás együtt garantáltan megteszi hatását.
 
Fontos, hogy kiváló, sushi minőségű vöröstonhalat használjunk, erre sajnos áldozni kell, de a végeredmény tényleg olyan finom, hogy megéri!
A szezámolajnál és hasonló hozzávalóknál az ember hajlamos azt mondani, hogy jó lesz helyette sima olaj is, stb, de ahol lehet, ne tegyük, pont ezektől lesz olyan ízletes és eredeti az étel. 

A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A félcentis darabkákra vágott vöröstonhalat összekeverjük a snidlinggel, a szezámolajjal, a szójaszósszal, a borecettel és sóval, borssal. Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük.
  2. A majonézt összekeverjük a chilipasztával, és ezt is a hűtőbe tesszük.
  3. Az uborkából szeletelővel (én a hámozókést használtam erre) hosszában vékony szeleteket vágunk.
  4. A szeletet az asztalra fektetjük, egy kis adag tonhaltatárt rakunk a végére, majd óvatosan feltekerjük, ügyelve arra, hogy kellően szoros legyen. Ha jól csináltuk, a tekercs egyben marad magától is, összetűzés nélkül.
  5. A tekercs tetejére jöhet egy borsónyi chilis majonéz, majd megszórjuk fekete szezámmaggal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 441
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Húsosfazék

Mióta szakács: 2008.03.20.
22 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
konyhatechnológia: hidegkonyha
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: távol-keleti
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tonhaltekercsek uborkában

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

209
tonhal 20 dkg
snidling 3 ek
szezámolaj 2 ek
szójaszósz 60 ml
rizsborecet 2 ek
majonéz 3 ek
chilipaszta 1 kávéskanál
kígyóuborka 2 db
szezámmag 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint