Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült haltekercsek bazsalikomos pestoval

Sült haltekercsek bazsalikomos pestoval
Sült haltekercsek bazsalikomos pestoval
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megtetszettek Bereznay Tamás izgalmas ízvilágú, könnyed ételei a Nők Lapjában, melyek a közelgő tavasz jegyében születtek, és pillanatok alatt elkészíthetőek!
Pont ilyen ételeket kerestem erre a hétvégére!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Köretnek joghurtos kelbimbó, brokkoli vagy korianderes, párolt sárgarépa illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halfiléket kettévágjuk, így 12 szelet, kb. 2 cm széles halcsíkot kapunk.
  2. Megkenjük őket pestóval, csigaszerűen feltekerjük, 3-3 darabot ráhúzunk a bambusznyársakra, és megsózzuk.
  3. Serpenyőben, kevés olajon minden oldalát megsütjük a halas nyársaknak.
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 911
elküldve: 2
receptkönyvben: 472
elkészítve: 13/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

haltekercs pestoval, pangasius tekercsek bazsalikomos pestoval

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

knekató
knekató Mon, 2011-01-17 21:28

Elszomorít, hogy már ide is elért az internet kritikátlan információ áramlásának átka! Az interneten bárki lejárathat bármit, mire bármi kontroll, kritika megjelenik, már az egész világon végigmehet egy hazugság, és lejárathatnak bármit, amit csak akarnak. Most ép a pangasiust. De volt, hogy a kacsamáj, a nyúlhús volt a célpont. Magyar termelők mentek tömegesen tönkre, és valószínűsítem, hogy ennek a cikknek is rengeteg áldozata lett Vietnamban. Persze, az igazságot én sem tudom, de nehogy bárki azt higgye, hogy ő bizony tudja, az az igazság, amiről ő tud. Holnap megjelenhet egy ehhez hasonló cikk bármelyik más halról, gyümölcsről, zöldségféléről.
Én csak azt mondom, fogadjunk mindent kritikával, és ha nem tudunk olyan élelmiszert fogyasztani, amit mi magunk termelünk meg, akkor próbáljunk változatosan alapanyagot választani, ne csak egyféle halat vegyünk például. A hal az, amit a legkevésbé tudunk magunk tenyészteni, és örülök, ha vannak köztünk olyanok, akik azt hiszik, hogy a Magyarországon tenyésztett halak egészségesek! Talán a balatoni halak a leginkább egészségesek, de már ez egyáltalán nem mondható el a folyami halakról, vagy a direkt, táppal hizlalt tenyésztett halakról. Egyébként minden élelmiszert bevizsgálnak, gondolom a pangasius halat is, így ha az egészségre káros anyagokat találtak volna benne, már tudnánk róla. Én továbbra is fogom vásárolni, és továbbra is elkészítem belőle a finom fogásokat, és szerencsések, akik nem ide, erre az oldalra jönnek receptet választani, és nem olvassák ezeket a hozászolásokat. Ők legalább továbbra is jóízűen eszik meg ezt a finom, és változatosan elkészíthető szálkamentes halat!

mignon
Mignon / mignon Wed, 2011-01-12 18:37

Szerintem azzal is fincsi lehet, ha fel tudod tekerni. (én azóta tilápiával, tőke- és lepényhalfilével próbáltam és jó lett!)
Kíváncsian várom a beszámolót róla!
Üdv:
Mignon

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-08 15:21

köszönöm,én sem veszek többé ilyen halat, ilyen "beltartalom"-mal. először Karácsonykor sütöttünk, nagyon zsíros volt (inkább halolajos?), és iszapízű. Pedig tudok főzni...
és mi a helyzet a Hekk filével? az tudom h soványabb, az is van egy zacsi a fagyiban, abből csinálom meg ezt a fogást - ami rendkívül attraktívan néz ki, és a z íze is biztosan fini lesz!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-07-19 06:34

köszi,azért finom volt :(

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-07-18 08:28

a fenébe,most olvadt ki a pangám.
az első kreációm lenne ebből a halfajtából!
a kutyáimnak se adhatom oda?:(

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-07-18 08:39

Egy adagtól még nincs oda a világ. Legközelebb vegyél tilápiát. :-)
Pusz
Eszter

mignon
Mignon / mignon Tue, 2010-04-13 14:24

Kedves Eszter!
Nagyon köszi a tippet (és Mrs. Smith receptjét hozzá), próbálok majd venni és föltétlen kipróbálom!
Üdv:
mignon

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-04-12 11:10

Szia Mignon!
Találtam Neked halat! A tilápia ugyan filéméretben kisebb, de kapható otthon - igaz mireliten - az Intersparban és az Aldiban.
Itt olvashatsz is róla.
http://www.nosalty.hu/tilapia_alapanyag_9643
Most én is ezt használtam egy receptemhez (az ötletet Mrs. Smith adta itt: http://www.nosalty.hu/kurkumas_tilapia_farfallevel_recept_15154), ami majd nemsokára megjelenik, és bizton mondhatom, finom. Mivel lényegesen kisebb méretü hal, mint a panga, nem olyan vastag a husa, de mégiscsak hal és szálkamentes.
Próbáld ki!
Eszter

mignon
Mignon / mignon Thu, 2010-03-25 21:58

Köszi Mrs Smith és Eszter! Igen, majd más hallal próbálom ki legközelebb, csak hirtelen nagyon felháborított ez a cikk. Szálkamentessége miatt gyerekeknek is "ideálisnak" tűnt és olyan bosszantó, hogy amiről azt hittem, hogy egészséges és jó, ez derül ki róla...:(
Köszönöm a biztató szavakat, jólestek, aranyosak vagytok, ezért (is) jó ez a társaság!
Üdv:
mignon

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-03-25 17:29

Kedves Mignon! Azért a recepted jó, csak más halból kell elkészíteni. Mi sem szoktunk ilyen halat venni, mert egyszer, mikor feltették azt a linket a pangasiushoz, elolvastuk. Mondtuk is: Soha többet! De szerencsére van egy csomó finom hal is! Üdv: Mrs Smith

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-03-25 18:42

Ne aggódj Mignon!
A recept szuper, és biztosan meg lehet találni azt a halat, amivel ezt majd ki lehet váltani. Hogy árban is olyan jó lesz-e, azt nem tudom, sajnos ez a nagy elönye megvan a pangának, hogy olcsó, de érdemes lenne megkérdezni egy-egy halast a Nagycsarnokban, vagy valahol piacon, hogy mit ajánlanának helyette. Kicsit körülnézek itt is Frankfurtban, hátha rábukkanok valamire, amit esetleg otthon is megtalász!
Ne add fel, szeretünk! :-)
Eszter

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-03-23 22:20

Kedves Mignon.Az egyik kedvencem a panga legalább egyszer egy héten eszünk.Köszi ezt az új elkészítési módot.Üdv:Bogi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-03-23 21:29

Szia Mignon!
A pangasius halat pár hónapja "fedeztem" fel, szerintem isteni finom húsú hal, és ami igazán mellette döntött az, hogy szálkamentes, bátran lehet enni.
Ezt a receptet én is megpróbálom, mert ez a pestos történet biztosan érdekes ízvilág lehet.
üdv. Klarissz

519
pangasius 60 dkg
pesto 12 kávéskanál
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl