Hagymás-csípős bab Bud Spencer módra
- 15% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
38g csípős kolbász170 kcal
-
68 kcal
-
50g paradicsomlé9 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
2g só0 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
100g vörösbab337 kcal
-
100g fehérbab333 kcal
-
3 kcal
-
5g étcsokoládé27 kcal
- 15% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
150g csípős kolbász678 kcal
-
30g mangalica zsír271 kcal
-
200g paradicsomlé34 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
6g só0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
400g vörösbab1348 kcal
-
400g fehérbab1332 kcal
-
12 kcal
-
20g étcsokoládé109 kcal
- 15% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
10.7g vöröshagyma4 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
9.5g csípős kolbász43 kcal
-
1.9g mangalica zsír17 kcal
-
12.6g paradicsomlé2 kcal
-
6.3g vörösbor5 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
2.5g tejföl5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
25.3g vörösbab85 kcal
-
25.3g fehérbab84 kcal
-
3.4g hegyes erős paprika1 kcal
-
1.3g étcsokoládé7 kcal
- 15% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.9 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2776.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 359 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 351 mg
-
Foszfor 759 mg
-
Nátrium 1261 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 145.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 803 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4519 micro
-
Lut-zea 35 micro
- 15% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 223.4 g
Zsír
-
Összesen 112.6 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11106.9 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 1434 mg
-
Vas 72 mg
-
Magnézium 1405 mg
-
Foszfor 3036 mg
-
Nátrium 5042 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 530.4 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 128 mg
VÍZ
-
Összesen 581.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 210 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3214 micro
-
Kolin: 586 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 640 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 18074 micro
-
Lut-zea 142 micro
- 15% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 702.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1142 micro
-
Lut-zea 9 micro
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
15 dkg csípős kolbász
-
2 ek mangalica zsír
-
1 dl vörösbor
-
1 teáskanál só
-
2 ek tejföl
-
0.5 teáskanál bors
-
1 db chili
-
1 közepes db hegyes erős paprika
Elkészítés
- Vegyünk elő egy kb. 3 l-es lábost, tegyük bele a zsírt és a kolbászt, és lassú tűzön addig pirítsuk, míga kolbászból kisül a zsír.
- Kockázzuk fel a vöröshagymát, tegyük a lábosba, és pároljuk meg. Karikázzuk fel a paprikát, és szintén tegyük a lábosba.
- A megtisztított fokhagymát apróra kockázzuk fel, majd forgassuk vele össze a többi hozzávalót, és pároljuk együtt 1-2 percig.
- Öntsük hozzá a bort és a paradicsomlevet, majd tegyük bele a sót és a borsot is. Forraljuk fel, majd főzzük 5 percig fedő alatt.
- Öntsük bele mindkét konzervet, várjuk meg míg felrottyan, majd főzzük 25-30 percig.
- Ha elkészült, akkor tegyük bele, és keverjük hozzá a tejfölt is.
- UPDATE: tehetünk bele 4-5kis kocka étcsokoládét is (legalább 50% kakaótartalom).
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 1519
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 74
- Össznézettség: 295272
- Feltöltés dátuma: 2012. március 15.
Ajánló
Már alig várom a 15-ét. Kitűzöm a kokárdámat, meghajolok a nemzetünk nagyjai előtt, majd az ezt követő 4 nap alatt megpróbálom elkerülni a puffinlekváros figurákat..., de szinte kizárt, hogy sikerül...és nem is fog. Már 16-án műsoron az egyik, aztán 17-től folyamatosan...muhahhahahahahahahhaha
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Miért? Kinek? Minek? Miért van az, hogy ünnepnapokon, hétvégén, vagy csak simán holtidőszakban nem tudok úgy végigszörfölni a TV csatornák között, hogy ne fussak bele egy kincsaminincsbe, vagy különbendühbejövünkbe, esetleg aranyesőjukkábanba? Ez nem azt jelenti, hogy a tévé előtt ülök, sőt! Abszolút ellenzője vagyok. Ja, várjá’ és ne is érts félre. Ezelőtt 20-25 évvel én is imádtam, mindet ötször megnéztem. Anyámmal puffinlekvárt vetettem volna, ha lett volna. Már nem anyám, hanem ilyen lekvár. Tudod, ez volt az, amit Szpenszer evett a hajón, mert ez volt a szponzor a kincsaminincsben. Na de ennek már minimum két évtizede. Hát ezeknek a filmeknek hogyhogy még mindig mennie kell a tévében? Talán azért a jelenlegi filmtermés egy büdös nagy nulla? Oké, így van, de akkor is ennyiszer? Mer’ azt én értem, hogy egy újszülöttnek minden vicc új, de, ugye, azt senki nem gondolja komolyan, hogy bármelyik mai generáció egyáltalán belenéz ezekbe. Azt hiszem, hogy vagy egyszerűen nem tudom megérteni a kereskedelmi televíziózás programszerkesztői észjárását, vagy valami szörnyű összeesküvés állhat a háttérben. Meg is van! A kereskedelmi tévék azért, hogy lenyomják egymást, összevásárolják a fél világot. Megvesznek hálivúdi egy dolláros szuperprodukciókat, meg mindenféle bentlakásos világos, nulla színvonalú realiti liszensszet azért, hogy jó nagy nézettséget söpörhessenek be. Csakhogy! Sose olvassák el az apró betűs részt. Megveszik az Élien 4 című trillert és apró betűben bevásároltak 41 db kötelezően levetítendő Bászpenszert is, és ha nem adják le, akkor 500%-os felár fizetendő, vagy leadják az Armagedddddont Brúszwilisszel (amerikai zászló, himnusz, tüzijáték, világmentővilágbékefíling... tizenkettő egy tucat), és máris nyertek 78 db Terenszhillt is, és innen már nincs visszaút! Nem tudnak mit tenni, összehívják az összes kereskedelmi tévé nagyágyúját, leülnek egy asztalhoz, és megbeszélik, hogy ha már voltak olyan hülyék, hogy nem vették észre az apró betűt, akkor legalább abban egyezzenek meg, hogy ki mikor adja le. Azonban nincs sok értelme egyezkedniük, mivel minden tévénél van legalább 200 kötelezően leadandó dühbejövünk, ezért szinte minden napra jut egy. Ennyi. Nem is lett annyira rossz az én kis elméletem. Egész hihető. Mit akarok ezzel az egésszel? Ja! Semmit… tudom: ne kapcsoljam be a tévét és akkor nincs gond. Már rájöttem én is, így vagy egyáltalán nincs bekapcsolva, vagy Billgrillsz szoktam nézni, ahogy megeszi a tevegyomrot. Esetleg belenézek, ahogy Neni rendet tesz a britthülyeszülők szegény gyerekeinél, vagy marad Nájdzsela, a főzés istennője, aki lassan a willendorfi vénusz alakját veszi fel (Jujjj, de tájékozott vagyok mi? Ha nem tudod, mi ez, keresd ki wikin), esetleg bekukkantok a pokol konyhájára Gordonremzihez, vagy megnézzük a gyerkőcökkel a Hogyankészült-et. Akkor most végülis minek jöttem Bászpenszerrel? Azért, mert tegnap a NŐK napja volt, így, csupa nagybetűvel. Akkor az emancipáció (vagymi) jegyében ma meg a férfiak napja van, és ki a fene lehetne a mai recept reklámarca, mint Bászpenszer? Rittyentük egy olyan babot, hogy azonnal elfelejted a menzán megutált babfőzit, esküszöm. Ráadásul, ha magányra vágysz, vagy egy kis meccsnézésre a haverokkal, meg a sörrel, akkor ezzel mindenki mást el tudsz üldözni otthonról anélkül, hogy verbálisan is jeleznéd eme igényedet, így elkerülheted a felesleges vitát, amiből amúgy is a csajod jön ki nyertesen, még akkor is, ha hangosan nem is mersz, csak fejben veszekszel vele. Szoktál nem?Vegyél 10-15 dkg paprikás, csípős kolbászt, jó lenne házi, ha nincs, akkor megteszi vmi bolti is. Kapj elő egy lehetőleg teflonbevonatú, kb háromliteres lábost. Dobj bele 2 ek mangalicazsírt és dobd rá a kolbászt. Állítsd közepes fokozatra a főzőlapot és addig pirítsd, míg a kolbászból ki nem sül a zsír. Kockázz fel, nem kell apróra, egy jó nagy fej vöröshagymát, vagy 2 kisebbet, dobd ezt is a kolbászhoz, fedd le és párold meg. Szükség lesz egy erőspaprikára. Ezt karikázd fel, mehet a lábosba. Közben pucolj meg 4-5 gerezd fokhagymát. Aprítsd fel, ezt viszont apróra, és párold őket együtt 1-2 percig. Vegyél elő házi paradicsomlevet és önts 2 dl-t a lábosba. Ha nincs házi, akkor jó a sűrített paradicsom is. Ebből egy nagy evőkanállal tegyél 1 dl vízbe, keverd el és ezt használd. Tegyél bele 1 kis tk sót, és őrölj bele egy jó nagy adag feketeborsot, vagy legyen 0,5 tk őrölt. Bonts ki egy üveg száraz vörösbort, 1 dl-t boríts a bele a fortyogó elegybe, majd ugyanennyit használj saját magadban, belsőleg is, és közben mélázz el azon: sosem gondoltad volna, hogy egyszer majd Bászpenszer lesz a múzsád főzés közben. Forrald fel az egészet, és főzd együtt 5 percig. Bonts ki egy 400 g-os vörös és egy 400 g-os fehérbab konzervet. Így, ahogy van, a levével együtt öntsd a lábosba. Alaposan keverd össze. Vedd le egész kicsire a főzőlap póverét. Várd meg míg rottyan egyet, majd onnantól számítva 30 percig főzd. Kóstold meg, ha kell sózd még meg, de fontos, hogy csak most, mert a babkonzervek lehetnek sózottak. Ha kész, akkor keverj el az egészben 2 nagy evőkanál tejfölt. Tálaláskor mindenképpen illik hozzá még egy kis tejföl és erőspista. Mi???Mi ez a hülyeség, hogy mivel egyed? Jajj, ez nem főzelék, mint a menzán, te antitállentum. Ez így ahogy van egy főétel, kérlek. Istenem… mivel egyed… KANÁLLAL!!!! (itt most kiabálok a kepszlokkal). Már alig várom a 15-ét. Kitűzöm a kokárdámat, meghajolok a nemzetünk nagyjai előtt, majd az ezt követő 4 nap alatt megpróbálom elkerülni a puffinlekváros figurákat..., de szinte kizárt, hogy sikerül......és nem is fog. Már 16-án műsoron az egyik, aztán 17-től folyamatosan...muhahhahahahahahahhaha