r
Nosalty Logó

Chilis bab 8. - vörösbabos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Chilis bab 8. - vörösbabos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1473 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 8848 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 163 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3621.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    1757 mg
  • Nátrium
    937 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1122 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    990 micro
  • β-crypt
    189 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 1473 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    727.8 g

Zsír

  • Összesen
    163 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    992 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21726.3 g
  • Cink
    94 mg
  • Szelén
    484 mg
  • Kálcium
    1981 mg
  • Vas
    142 mg
  • Magnézium
    2826 mg
  • Foszfor
    10543 mg
  • Nátrium
    5621 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1151.3 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    284 mg

VÍZ

  • Összesen
    3161.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    20 mg
  • B12 Vitamin:
    38 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1046 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    20 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    144 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6732 micro
  • Kolin:
    2464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    5938 micro
  • β-crypt
    1133 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    2539 micro
Összesen 8848 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    405 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 163 Kcal

Elkészítés

  1. Kevés olívaolajon a hagymát kockára vágva megpirítjuk.
  2. Majd a húst utánaküldjük, sózzuk, borsozzuk - így addig sütjük, míg a hús kicsit ki nem fehéredik.
  3. Majd 4 cs chili con carne fixet adunk hozzá pici köménnyel.
  4. Vízzel felöntjük, és kb.10 percig főzzük, közben kevergetjük.
  5. Utána hozzátesszük a hozzávalókat:: apróra vágott fokhagyma, karikára vágott chili paprika, kaliforniai paprika belekockázva, egyben a paradicsomok, vörösbab és kukorica (mind lé nélkül!).
  6. Felforraljuk, majd kb. 5 perc múlva lassú tűzön rotyogtatjuk még vagy 20 percig, hogy összeérjenek az ízek:). Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 46180
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 28.

Ajánló

Én kenyérrel imádom ezt az ételt fogyasztani:). Ne ijedj meg a mennyiségtől!!! Ez min. 5-6 farkaséhes embernyi adag! Én azért szeretek egyszerre ennyit elkészíteni, mert kitűnő akkor is, ha kiporciózva lefagyasztom...nem vész el az a pikáns íz :).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A legjobbtól tanultam ezt a receptet :). Minden vendégünk duplán szedett, mikor ezt főztük, és mind a 10 ujját megnyalta...majd totálisan kidőltek a jóllakottságtól:).  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Brutálisa finom!!!! Hmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)))))))))))))))))))))))))))

Olaszné Anci

Nagyon finom lehet!Elmentve!Ki lesz próbálva!Köszi O-né Anci

Törölt felhasználó

Nem bánod meg :)) Jó étvágyat hozzá!!

Olaszné Anci

Köszönöm.Szép napot! O-né Anci

Törölt felhasználó

bocsi, de porral nem nehéz csinálni bármit is :)

Törölt felhasználó

Senki sem állította, h. ezt az ételt nehéz elkészíteni:) Mindenesetre, h. mégis ennyire finomra sikerül mindig, tudni kell jól feltúrbózni a "por"-on található összetev?ket és elkészítési módot. (pl. nem csak "30 dkg hús, 4dl víz, só, valamint 20 dkg bab és kukorica ízlés szerint vegyesen" kell a Chili con carne-hoz, ahogy az a csomagoláson szerepel.) De próbáld ki úgy, hátha mégis:)) És még vmi: ezen a honlapon szerepl? ételek nem kevés részénél említenek pl. vegetát, v. húsleveskockát,.. hozzávalóként. Ez a "por" is csupán egy f?szerkeverék. Szóval, ha valóban csak a porral volt gondod, akkor sok írnivaló vár még Rád, a több száz, több ezer étel elolvasása után, azokat is ugyanígy kommentálva:)) Sok sikert:)

herta

"Ez a "por" is csupán egy f?szerkeverék." Ezzel vitatkoznék. A f?szereken kívül növényi zsír (fából vaskarika), aroma, és a legszomorúbb, ízfokozó ( nátrium-glutamát) is van benne. Kár vele elrontani bármelyik otthon készített ételt. A Te receptedb?l sem hiányozna, hiszen használsz elég húst (ráadásul kétfélét), zöldséget és f?szert. Azt nem vitatom, hogy porral is finom, de anélkül is, csak úgy egészségesebb. Az alapporokat arra találták ki, hogy megkönnyítsék és meggyorsítsák a háziasszonyok dolgát, néha én is élek velük, bár csak akkor, ha nyereményjátékkal társulnak... Nálad az a gond, hogy f?ztél egy nagyon gazdag ételt azzal a tudattal, hogy felturbóztál egy m?kaját. Nem! Elrontottad vele, és még egyszer hangsúlyozom, nem az ízét! Én egy f?z?s oldalon nem is engednék hozzávalónak leveskockákat, ételízesít?ket, alapporokat. Remélem, egyszer Te is eljutsz idáig! További jó, de min?ségibb f?z?cskét, és f?leg: ne sért?dj meg a kritikán, nem rossz szándékból jön! ;)

Címlapról ajánljuk

További cikkek