r
Nosalty Logó

Hagymarózsa bundázva franciasalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Hagymarózsa bundázva franciasalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

hagymarózsa

franciasaláta

Összesen 1234 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

hagymarózsa

franciasaláta

Összesen 2462 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír

hagymarózsa

franciasaláta

Összesen 165 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3446 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    2720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1234 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    132.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6891.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    5441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 2462 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

hagymarózsa

franciasaláta

Elkészítés

hagymarózsa

  1. A hagymákat megtisztítjuk, levágjuk a szárát, letesszük egy deszkára, hogy alul legyen a vastagabb, úgymond gyökérrésze. Majd egy jó éles késsel szépen elkezdjük legalább 8-10 részre vagdosni. Mindezt úgy, hogy a szeletek egyforma vastagok legyenek, és a vágás soha ne érjen le egészen, vagyis az alja egyben tartsa.
  2. Egy mély tálba tegyünk lisztet, keverjük el kakukkfűvel, oregánóval, köménnyel és a borssal. Fogjuk meg a hagymát a vágásokkal lefele, és mártsuk bele jól a lisztbe. Egy másik tálban pedig a tejet, a tojást keverjük el, aztán mártsuk bele a tojásos masszába is.
  3. Végül a zsemlemorzsát szórjuk rá, hogy befedje mindenhol.
  4. Süssük ki olajban (mélyebb teflonban ajánlatos sütni, ahol az olaj befedi, így nem kell forgatni, és nem törnek le a szirmok). Papírtörlőre szedjük. Franciasalátával tálaljuk. Jó étvágyat!!

franciasaláta

  1. Bő forrásban lévő vízben, a fele mennyiségű sóval megfőzzük a zöldségeket. Összekeverjük egy tálban a tejfölt, majonézt, mustárt, a másik fél sót, fehér borsot. Kockára vagdossuk a savanyú uborkát, és belerakjuk.
  2. A lecsöpögtetett zöldségeket beletesszük a tejfölös krémbe, amivel jól elkeverjük. Hűtőbe tesszük összeérni.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1284
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 31.

Ajánló

A hagymában sok a természetes cukor, van benne A-, B6-, C- és E-vitamin, folsav, nátrium, kálium, vas és más ásványi anyagok, illetve sok rost!! Én a salátából kihagyom az almát, mi nem szeretjük benne.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mi nagyon szeretjük a hagymát nyersen, sülve, bundázva - legyen az bárhogy elkészítve. Ez a recept is valami nagyon finom, és főleg a saláta még fel is dobja..... :-)))

Hozzávalók

hagymarózsa

franciasaláta

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek