Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyros teljes kiőrlésű pitával

Gyros teljes kiőrlésű pitával
Gyros teljes kiőrlésű pitával
35 perc / előkészület: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a gyrost, de azért az egészséges táplálkozásra is odafigyelek, ezért magam sütöm meg a pitát, ami tényleg nem nagy ördöngösség. És az sem elhanyagolható, hogy teljes kiőrlésű pitát még nem találtam készen...
A  pitareceptet még régebben találtam egy weboldalon, de sajnos már nem emlékszem, hogy melyiken, elnézést a szerzőtől :o)

hozzávalók / 5 adag

A teljeskiőrlésű pitához (5 db)

A töltelékhez

Az öntethez

ajánlat

Bármilyen zöldséget és húst beletehetünk ízlés szerint.
Vegáknak akár hús nélkül, akár tofuval is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pitához való száraz összetevőket összekeverjük, majd a megfelelő mennyiségű vízzel gombóccá gyúrjuk. Ne legyen túl kemény, de azért véletlen se ragadjon.
  2. 5 darabra osztjuk a tésztát, gombóccá formáljuk, majd kerek, kb. 15 centis lapokká nyújtjuk, és szilikonlapra (vagy sütőpapírra) tesszük  őket.
  3. A sütőt előmelegítjük 250 fokra, ennyi idő elég is a keléshez neki (kb. 20-30 perc).
  4. Mielőtt a sütőbe tesszük, fordítsuk a másik oldalára, mert csak így fújódik fel, és válik el az aljától a teteje.
  5. Kb. 5-6 perc alatt megsül.
  6. Ezalatt a húst kevés olívaolajon a fűszerekkel megpirítjuk. A zöldségeket pedig vékony csíkokra (kivéve a paradicsom, azt karikákra) vágjuk.
  7. Ha kész a pita, a tetejét levágjuk, ízlés szerint belsejét megkenhetjük erős pistával, teletömjük a hússal és zöldségekkel, és leöntjük a fűszeres joghurttal.

  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 29 056
elküldve: 7
receptkönyvben: 465
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
956 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

teljes kiőrlésű pita

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

villers
villers Tue, 2016-06-14 18:39

Köszönöm, lehet azt tudni, hogy lett a receptemből nosalty szakács?

igaz.annamari
igaz.annamari Fri, 2014-10-10 10:33

Kedves Villers! Ha friss élesztőből szeretném elkészíteni a tésztát, akkor abból kb. mennyi kell? Válaszodat előre is köszönöm! Annamari

Zsóka1976
Zsóka1976 Fri, 2014-04-25 11:11

Nagyon köszönöm most állok neki.Ha nem sikerül elsőre az ABC még nyitva van :))

villers
villers Thu, 2014-04-24 17:58

Érdekes, ezek szerint mikor megújult a lap valami történt, mert én teljesen más adatokat adtam meg, még csak nem is dkg-ban :)
Tehát a pitához:
500 ml teljeskiörlésű liszt
1/2 evőkanál szárított élesztő
1,5 dl meleg víz
1/4 evőkanál só

Üdv :)

skyli
skyli Fri, 2012-06-01 13:55

Fú én utálom a kaprot a tzatzikiben meg ilyesmi öntetekben. Helyette a fokhagyma sokkal finomabb :) vagy más fűszer. Nagyon köszönöm a receptet :) Pont ilyen lisztünk van és imádom a gyrost :)

remeny79
remeny79 Fri, 2012-02-24 14:13

Szia!!! köszike a receptet meg lesz vasárnara a 2-ik fogásunk,szerinted a graham lisztböl is olyan fincsike és sikeres???

villers
villers Fri, 2012-02-24 16:40

Biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan jó, csak lehet, hogy a vízmennyiség nem lesz pontos, úgyhogy ne tedd bele egyszerre, hanem csak adagonként.

villers
villers Thu, 2010-08-12 16:51

Én nem szoktam csak rozslisztből, mert sokkal ragadósabb a tészta, nehezebben kezelhető, és kevésbé is kel meg. Meg annak azért elég markáns íze van. De ettől függetlenül lehet, bár én azt ajánlanám, hogy inkább keverd valamilyen más teljeskiörlésűvel, mert elvileg bármelyik jó hozzá (durum, tönköly, búza).

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-11 21:32

Nagyon ötletes ez a pita recept. Én is szeretem a gyrost, de mostanában lemondtam róla pont a tészta miatt. Köszi szépen (:

villers
villers Wed, 2010-08-11 22:11

Akkor próbáljátok ki ezt a pitát! Nagyon egyszerű és finom, és tényleg pillanatok alatt kész :o)

luveges
luveges / luveges Wed, 2010-08-11 17:18

Na ezt én is hamarosan megcsinálom főleg a pitád a nyerő számomra ,gyrost én is sokszor készítek,de általában hasáb burgonyával .gratula

400
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 2 bögre
instant élesztő 2 kávéskanál
1 tk
víz 1.5 dl
bazsalikom 1 csipet
oregánó 1 csipet
fokhagymapor 1 csipet
csirkemell filé 40 dkg
olívaolaj 2 ek
gyros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
jégsaláta 1 közepes db
paradicsom 1 db
kígyóuborka 1 közepes db
káposzta 1 kis db
joghurt 150 g
kapor 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csípős paprikakrém 1 csipet