r
Nosalty Logó

Gyros házi pitával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norbi06
Gyros házi pitával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A pitához

A joghurtos öntethez

A csípős szószhoz

Összesen 512 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A pitához

A joghurtos öntethez

A csípős szószhoz

Összesen 3069 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A pitához

A joghurtos öntethez

A csípős szószhoz

Összesen 168 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 512 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4001.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    2071 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1123.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 3069 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    382 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 168 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A pitához

A joghurtos öntethez

A csípős szószhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A pita összetevőiből gyúrjunk se túl kemény, se túl lágy tésztát.
  2. Bontsuk 8 részre, formáljunk belőlük gombócokat, és nyújtsuk ki őket pita formára.
  3. Jól kilisztezett sütőpapírra tesszük a pitákat egy sütőlapon, letakarjuk őket hézagmentesen egy tiszta konyharuhával, és fél órát hagyjuk pihenni/ kelni.
  4. Közben elkészítjük a kétféle öntetet: egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat, és szobahőmérsékleten hagyjuk "érni", míg elkészül a többi hozzávaló.
  5. A húst bedörzsöljük a fűszerekkel, kevés olajjal, és forró serpenyőben hirtelen kisütjük. Ügyeljünk rá, hogy a serpenyő tűzforró legyen, hogy a húsnak kérget adjon, mielőtt még az kiszáradna. Szűrőbe tesszük, és hagyjuk lecsöpögni a felesleges zsiradékot. Ebbe a zsírba tunkolhatjuk majd a pita tetejét.
  6. 190 fokos sütőben (gáz 5-ös fokozat) inkább az alsó szintenmegsütjük a pitákat úgy, hogy a pihenő után már nem érünk hozzájuk (így marad zsebes). A sütőben felfújódnak, ezután 1 percet sütjük még, és ki is lehet venni, hogy lágy maradjon.
  7. Ízlés szerint zöldségekkel (paradicsom, kígyóuborka, lilahagyma, káposzta stb.) és a kétféle szósszal, hússal megtöltjük a pitákat, esetleg sült krumplit kínálunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 47
  • 7 napos nézettség: 206
  • Össznézettség: 98840
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyros házi pitával
Norbi06 121 recept

Szeretem az utcai gyrososok gyorskajáit, ezért itthon is el akartam készíteni egy hasonló ízvilágú ételt. 5-6 átlagos étvágyú emberre vagy 2-3 éhes bélpoklosra szól a recept. :-)

Hozzászólások

Kif Lee

Guszta :)

Csillu

Guszta a recept, biztosan kipróbálom. A pita tésztát milyen vastagságra kell nyújtani?

Norbi06

Szia, Én ujjnyira szoktam, mert sütés közben úgyis megemelkedik picit. kisujjnyira. :-) Üdv, Norbi

Törölt felhasználó

Jaaaaj!!!! Elkészítettem!!! Isteni finom!!! Miért a jaaaaaj??? Mert degeszre ettem magam,kb. 5 perce fejeztem be a "kajálást"!!!!Az egész család imádja!!!!Tökéletes lett a pita is,a húsnak az íze....Soha nem jutott volna eszembe ,a fahéj! KÖSZÖNJÜK!!!!KÖSZÖNJÜK!!!!! KÖSZÖNJÜK!!!

Norbi06

:D én is hasonló érzésekkel szoktam küzdeni egy ilyen vacsi után. egészségére az egész családnak :-)

LucaCsenge

Tökéletes recept, köszönöm szépen!! Imádja az egész család, a 2 évesemnek a könyökén csorgott a joghurtos szósz ;) :D Köszi még egyszer :)

Hozzávalók

A húshoz

A pitához

A joghurtos öntethez

A csípős szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek