r
Nosalty Logó

Gyömbéres-mentás sárgarépa-krémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
dorcus89
Gyömbéres-mentás sárgarépa-krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 293 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1169 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 56 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1507.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    1082 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1025 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    3868 micro
  • β-karotin
    9236 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 293 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6031.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    807 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    4327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    36945 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1186 micro
Összesen 1169 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    759 micro
  • β-karotin
    1812 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd a karikákra vágott sárgarépát hozzáadjuk és 5-8percig fedő alatt pároljuk a cukorral.
  2. Felöntjük a zöldséglével vagy a vízzel, és hozzáadjuk a zöldségleves kockákat. Fedő alatt puhára főzzük a répát.
  3. Ha megpuhult hozzáadjuk a menta leveleit, sózzuk-borsozzuk. Lehúzzuk a tűzről és jól összeturmixoljuk, folyamatosan hozzáöntve a tejszínt.
  4. Eztuán már nem kell főzni. Tálalás előtt hozzáadjuk a gyömbért. Pirított kenyeret kockákra vágunk, sajttal megszórjuk és kész is.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3866
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 08.

Ajánló

Megmaradt szikkadt kenyér felhasználására is jó ez a recept. Így gyorsabban fogy a kenyér. Ha valaki szereti az erős fűszereket, fűszerezze bátran. Legközelebb csilit is rakok bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyömbéres-mentás sárgarépa-krémleves
dorcus89 81 recept

Sárgarépának általában mindig szezonja van és olcsó. Ezért bármikor beszerezhető. Első alkalommal testvérem "vadaslevesnek" nevezte, ezért másodszorra a fűszerekkel szerettem volna levetkőzni a "vadasleves" becenevet. Sikerült. 

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek