Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulyásleves tarhonyával

Gulyásleves tarhonyával
Gulyásleves tarhonyával
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családban nagy kedvenc a gulyásleves, a kisfiam is imádja sok kenyérrel. Tudom, hogy a legtöbben a marhahúsos változatra esküsznek, de mi a férjemmel ezt az iskolában a menzára emlékeztetőt kedveljük jobban. (Persze a mócsingokat kihagyom:o) ). Én kuktában szoktam főzni, abban gyorsabb és finomabb is.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A fűszerezéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, zsiradékon üvegesre pároljuk, ízlés szerint fűszerezzük.
  2. Rádobjuk a kockázott sertéscombot, kicsit megfuttatjuk a zsiradékban, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
  3. Beletesszük a paprikát és a paradicsomot. Félig megfőzzük a "pörköltalapot".
  4. Közben apróra kockázzuk (vagy karikázzuk) a zöldségeket - kivéve a krumplit -, és a félig kész ételhez adjuk. Ekkor annyi vizet adunk hozzá, hogy egy jó sűrű levest kapjunk. Most újrafűszerezzük (só, bors, köménymag). Mi köményesen szeretjük. :o)
  5. Mikor már csak 15 perc van kb. hátra a levesnek, beledobjuk a kockára vágott burgonyát és a tarhonyát is. (Mi sűrűn esszük, de ki lehet hagyni a tésztát.)
  6. A kész leveshez friss fehér kenyér dukál és - aki szereti - csípőspaprika. Utána meg palacsinta. :o) Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 987
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

recsni

Mióta szakács: 2010.11.12.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéshúsos gulyásleves, tarhonyás gulyásleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

damaniac82
damaniac82 Tue, 2014-09-09 21:39

A kép valahogy tényleg nem az igazi - kissé hígnak tűnik gulyásleveshez képest, nekem ennél sűrűbb és "pirosabb" lett, de a valóságban egész jó a recept, ha valaki gyorsan és könnyen akar gulyáslevest főzni :)

recsni
recsni / recsni Wed, 2014-09-10 21:06

Őszintén?Mára már én is sűrűbbre főzőm és pirosabbra,ez egy korai próbálkozás.Az alapok maradtak ,még mindig sertéshússal főzöm ,ide nekem a köveket! :)
Köszönöm,hogy kipróbáltad !

vivisrael
vivisrael Tue, 2012-12-04 13:41

Szuper ez a gulyás-recepted! Mindig így fogom ezentúl készíteni, köszi!

recsni
recsni / recsni Sun, 2013-03-10 22:25

Köszönöm!Örülök ,hogy tetszik!
Bocsánat,de csak most láttam a hozzászólásodat...

Tarackos
Tarackos / Tarackos Wed, 2012-01-11 17:31

A gulyás nem készül sertésből,ősi magyar étel.Sertésgulya nincs,ezért következésképen nem használunk olajat viszont valamivel szebb színű pirospaprikát,mert a képen az étel inkább mosogatólére hasonlít mint gulyásra.Elnézést a hasonlatért.

recsni
recsni / recsni Thu, 2011-12-29 14:04

kedves csabi bp.!
Fogalmam sincs ,hogy milyen lehet galambból ,mert sajnos még soha nem volt szerencsém galambhúst enni...Remélem ,azért nem a "paneltéri " galambokból szeretnél enni...

491
sertéscomb 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 3 db
fehérrépa 1 db
zeller 1 kis db
paprika 1 db
paradicsom 1 db
burgonya 4 db
tarhonya 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
víz 1.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint