r
Nosalty Logó

Csicseriborsó-gulyás

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
luveges
Csicseriborsó-gulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 614 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3686 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 84 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1051 micro
  • β-karotin
    2604 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 614 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.5 g

Zsír

  • Összesen
    183.6 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4538.8 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    2384 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.6 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    3536.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1575 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    471 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2468 micro
  • Kolin:
    825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    6307 micro
  • β-karotin
    15625 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    966 micro
Összesen 3686 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    59 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 84 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap beáztatjuk a csicseriborsót, másnap leöntjük a levét.
  2. Egy fazékba teszünk 1,5-2,5 l vizet, beleöntjük a csicseriborsót, a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, zeller zöldjét, sót, és készre főzzük-.
  3. A vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot, paprikát pépesre aprítjuk, majd 5 dkg zsíron megdinszeteljük. A húst apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a megdinsztelt alapanyaghoz.
  4. Mikor a hús kicsit kifehéredik, megfűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  5. Mikor puhára főtt a csicseriborsó, hozzáöntjük a kész pörköltet, és összeforraljuk.
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 21004
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 06.

Ajánló

Levesbetétként házi készítésű csipetke, vagy friss kenyér ajánlott.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
luveges 29 recept

A csicseriborsóról azt olvastam, hogy csökkenti a vércukorszintet, ezért nagyon ajánlott cukorbetegeknek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek