Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis gulyásleves csipetkével

Hamis gulyásleves csipetkével
Hamis gulyásleves csipetkével
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hús nélkül is finom:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pörkölt alapot készítünk. A finomra vágott vöröshagymát a zsiradékban üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot és paprikát. Megszórjuk fűszerpaprikával, sóval, borssal ízesítjük. Szakaszosan pirítjuk (3x).
  2. Ha megvolt a háromszoros lepirítás, akkor hozzáadjuk az 1x1 cm-es kockákra vágott burgonyát. (Amit természetesen előtte meghámoztunk, megtisztítottunk.) A burgonyát üvegesre pároljuk (opálos színű legyen). Ha kész, akkor felöntjük alaplével (vízzel). Ha szükséges ízesítjük. Kiforraljuk.
  3. Elkészítjük a csipetkét. A lisztből, a sóból és a tojásból tésztát gyúrunk, amiből a forrásban lévő levesbe a kezünkkel belecsipkedjük.
  4. A levest friss kenyérrel és tejföllel tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 999
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágica-92

Mióta szakács: 2012.09.06.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsmentes gulyásleves, hamis gulyásleves, húsmentes gulyásleves csipetkével

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

354
vöröshagyma 1 közepes db
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
burgonya 500 g
sertészsír 50 g
csontlé 1.5 l
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
finomliszt 120 g
1 csipet