Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Igazi bográcsgulyás friss-ropogós, házi kenyérrel

Igazi bográcsgulyás friss-ropogós, házi kenyérrel
Igazi bográcsgulyás friss-ropogós, házi kenyérrel
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legjobb dolog szerintem egy kinti, nagy, közös, sörözős, nyári bográcsozás, így gondoltam, megosztom veletek az én kerti receptem.

hozzávalók / 11 adag

Gulyás

Ropogós kenyér

Szólj hozzá!

elkészítés

Gulyás

  1. Én úgy szoktam kezdeni, hogy minden előre összevágok, kivéve a lila hagymát és a paprikát.
  2. Előkerítjük a nagy bográcsot, kb. 10 literes, állványra helyezzük, és tüzet rakunk.
  3. Az apróra vágott vöröshagymát kb. 1 dl olajjal és fél liter vízzel a tűz felé helyezzük, kicsit megpároljuk, kb. 10 perc, utána hozzátesszük paradicsompürét és a 2 liter vizet.
  4. Hozzáadjuk a piros paprikát, közben kevergetjük, majd az apróra vágott húst, lila hagymát, TV paprikát, reszelt fokhagymát, fűszerköményt, sót, borsot,gulyáskrémet, gulyáskockákat is belerakjuk. Őket hagyjuk főni, majd fél óra múlva hozzáöntjük a 4 liter vizet. Addig hagyjuk főni, míg a hús megpuhul (fél óránként érdemes mindig megkóstolni).
  5. Miután a hús puha, mehet a répa, majd rá 10 percre a krumpli és a petrezselyem, illetve a zeller, addig főzzük, míg minden pont kellemesen puha nem lesz (10-15 perc).

Ropogós kenyér

  1. Minden hozzávalót összegyúrunk.
  2. 1 órát pihentetjük meleg helyen.
  3. Előmelegített sütőben, vagy ha van kemencénk, abban, megsütjük, míg aranybarna nem lesz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 1 031
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

AnitaSztaricsek

Mióta szakács: 2020.04.29.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
konyhatechnológia: bográcsos
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
szezon: nyár
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Gulyásleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

690
sertéscomb 1 kg
vöröshagyma 5 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
fokhagyma 6 gerezd
burgonya 2 kg
sárgarépa 7 közepes db
zellerlevél 6 db
petrezselyem 1 csokor
6 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 6 teáskanál
víz 7 l
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
gulyáskrém 2 tubus
gulyáskrém 3 ek
leveskocka 6 db
napraforgó olaj 1 dl
sűrített paradicsom 50 dkg
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 5 dkg
3 kávéskanál
napraforgó olaj 1 dl
víz 2 dl