Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulyásleves sertéshúsból

Gulyásleves sertéshúsból
Gulyásleves sertéshúsból
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az igazi gulyás marhahúsból készül, de ez nekem sokkal finomabb!

hozzávalók / 6 adag

Pörkölt

Leveshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pörkölthöz a hagymát megpucoljuk, és kockákra vágjuk. A paradicsomot szintén apró kockákra vágjuk, de előtte eltávolítjuk a héját.
  2. Kevés olajat hevítünk, amiben a hagymát üvegesre pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a paradicsomot és a lecsós alapot, majd kb. 2-3 percig még pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a húst.
  4. Addig pirítjuk a húst, míg levet ereszt, majd hozzáadjuk a köménymagot és a babérlevelet. Megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, végül felöntjük bő vízzel, majd puhára főzzük a húst, fedő alatt.
  5. A leveshez a zöldségeket megpucoljuk és feldaraboljuk tetszőlegesen. Feltesszük főni egy fazékba, sózzuk. (Most félbevágtam a vastagabb sárgarépát, a zöldséget és a karalábét nem szeleteltem, hanem egyben hagytam, a zellert pedig kétfelé vágtam.)
  6. Mikor a pörköltben a hús, a levesben a zöldségek megpuhultak, akkor összeöntjük őket, és még forraljuk egy kis ideig, hogy az ízek összeérjenek. Megkóstoljuk, hogy kell-e még bele só. Forrón friss kenyérrel tálaljuk.
  7. Tipp: a zöldségeket akkor tesszük fel főni, mikor a pörkölt már félig készen van, így egyszerre lesz puha minden. De ha maradék pörköltből készül, akkor sincs semmi gond, viszont akkor a leveshez kell tenni a babérlevelet és a köménymagot.
  8. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 386
elküldve: 2
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gy.Zsuzsi

Mióta szakács: 2012.11.04.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sertésgulyás, gulasch, sertéshúsból készült gulyásleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

436
sertéscomb 0.5 kg
vöröshagyma 2 közepes db
paradicsom 1 közepes db
lecsó 5 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
fekete bors 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
köménymag 1 csipet
burgonya 3 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
0 ízlés szerint