r
Nosalty Logó

Grillezett csirkehús Tikka masalával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Róka a fazékban
Grillezett csirkehús Tikka masalával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az étel előkészítése

A curryszósz elkészítése

Húsnyársak elkészítése

Összesen 389 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az étel előkészítése

A curryszósz elkészítése

Húsnyársak elkészítése

Összesen 2730 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az étel előkészítése

A curryszósz elkészítése

Húsnyársak elkészítése

Összesen 87 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1006 micro
  • β-crypt
    198 micro
  • Likopin
    2353 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 389 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    209.2 g

Zsír

  • Összesen
    172 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5293.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    622 mg
  • Foszfor
    2603 mg
  • Nátrium
    1213 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2165.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    554 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    808 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    7044 micro
  • β-crypt
    1384 micro
  • Likopin
    16470 micro
  • Lut-zea
    939 micro
Összesen 2730 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    528 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 87 Kcal

Hozzávalók

Az étel előkészítése

A curryszósz elkészítése

Húsnyársak elkészítése

Elkészítés

Az étel előkészítése

  1. Vágjuk a csirkemellet kb. 5 cm nagyságú kockákra. Egy közepes nagyságú tálban keverjük össze a joghurtot egy citrom levével és egy nagy csipet sóval. A gyömbért reszeljük le, a fokhagymákat zúzzuk össze, majd ezt is öntsük a keverékhez.
  2. Fontos: Mielőtt a fűszereket a joghurthoz adnánk, életre kell kelteni... dobjuk őket egy kisebb serpenyőbe, és pirítsuk, míg nem érezzük az illatát, de vigyázzunk, oda ne égjenek.
  3. Itt meg kell, hogy említsük, ha nem sikerülne mégsem beszerezni sehol garam masalát, akkor házilag is elkészíthetjük. :) Egyenlő arányban keverjük a következő hozzávalókat, jó ha egy nagyobb adagot készítünk, így legalább a következő alkalomra is marad bőven belőle. 1 teáskanál fekete bors, kömény, koriander, szegfűszeg, fahéj, és 3 db babérlevél apróra törve, 1/4 szerecsendió. Ezeket összekeverve kapjuk meg az alap garam masalát, amit még lehet bolondítani egy kis chilivel és édesköménnyel, de akkor egy valóban erős fűszerkeveréket kapunk. Aztán mehet a többihez..
  4. Ebbe a fantasztikus illatú pácba forgassuk a csirkemell kockákat, és hagyjuk állni a hűtőben őket, úgy két órán keresztül. Amíg a husik pihennek…

A curryszósz elkészítése

  1. Tegyünk fel közepes lángra egy nagyobb edényt- lábast vagy mélyebb serpenyőt, amiben elfér egy nagy adag ellenállhatatlan szósz.
  2. Öntsünk bele pár löketnyi olívaolajat, szórjuk bele az apróra vágott hagymát, chilit, gyömbért és a felaprított koriander felét, és pirítsuk úgy 10-15 percig, míg szép aranybarna színe nem lesz a hagymának.
  3. Ezt követően a fűszerek kerülnek az edénybe, szépen sorban. Kevergetve pirítsuk kicsit, majd jöhet a fűszerek mellé a paradicsom, ezután húzzuk fel egy kis alaplével (2 dl).
  4. Rotyogjon alacsonyabb lángon körülbelül 20 percig, aztán adjuk hozzá a mandulát és a kókuszreszeléket, majd sózzuk, borsozzuk.
  5. Végül utolsó lépésként keverjük bele a kókusztejet a szószba. Úgy 20 percnyi főzés után kóstoljuk meg, és ha úgy érezzük elbír még egy kis ízt, nyugodtan adjunk hozzá a korianderből és a chiliből. Míg a szósz rotyog…

Húsnyársak elkészítése

  1. Addig készítsük elő a húsnyársakat, vágjuk kockára a paprikákat és a maradék citromot. Ha már elég ideig csücsültek a husik a hűtőben, készíthetjük a nyársakat: citrom, husi, paprika és így tovább, arra figyeljünk, hogy ne legyenek túl szorosan.
  2. Míg a húsokat a grillserpenyőben megsütjük közepes lángon, addig készítsük el a köreteket is.
  3. Ha már minden készen áll arra, hogy tálalhassunk, kanalazzunk egy adag szószt a tányérra, fektessük mellé a husinyársat és néhány kanálnyi joghurttal és korianderlevéllel díszítsük.
  4. Ezek mellé kínáljuk az általunk választott köretet.
  5. Egy pohár hideg sör és kész is a vacsora. Köretnek tálalhatunk párolt rizst vagy kuszkuszt, és ha van időnk, készíthetünk naan kenyeret is, ha épp nem kapható valamelyik szupermarketben.. :)
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1391
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 28.

Ajánló

Hideg sörrel kínálom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Grillezett csirkehús Tikka masalával
Róka a fazékban 12 recept

Az első alkalom, amikor curryt készítettem, már jó 11 éve volt! Azóta nagy elismerésnek örvend a barátaim és a családom körében. A párom egyenesen rajong érte, és az sem zavarja, ha a lakásunk hetekig fűszerektől „illatozik”. Ez a recept a mi kedvencünk, ha tehetem, minden második héten elkészítem. :) Ha visszagondolok, a kezdetek kezdetén sokkal nehezebb dolgom volt, mivel a hozzávalók nagy többségét jobbára Budapesten tudtam volna beszerezni… Így praktikát találtunk ki (az első curryt édesapámmal vállvetve készítettem), hogy az egyes hozzávalókat helyettesítsük. Azonban manapság sok minden megtalálható „vidéken” is.

Hozzávalók

Az étel előkészítése

A curryszósz elkészítése

Húsnyársak elkészítése

Címlapról ajánljuk

7 igazán csúnya lakberendezési baki

Vannak bizony olyan lakberendezési divathullámok, amelyeket azóta próbálunk feledni, hogy valaha szembejött velünk otthon vagy (szerencsésebb esetben) egy szomszédnál, egy filmben vagy az interneten. Lássunk pár igazán csúnyát, a teljesség igénye nélkül.

Brecz Judit

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.