Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szent György napi nyársak

Szent György napi nyársak
Szent György napi nyársak
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szent György napi nyársak: a kíváló kardforgató napján, mi nyársakat forgattunk.
A www.delhus.hu receptversenyén a legjobb 3 recept egyike, Szalai Tamás Grill Világ- és Európabajnok séf véleménye alapján.


 

hozzávalók / 4 adag

A nyársakhoz

Az öntethez

ajánlat

Bor ajánlat Szent György-hegyi olaszrizling
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgasípokat grillezés előtt megmossuk, megtisztítjuk és a bütyköket levágjuk, majd harmadoljuk.
  2. A padlizsánt és a cukkínit karikákra, a paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk, majd ismét félbe vágjuk.
  3. A hagymákat megtisztítjuk, majd félbevágjuk (kereszt irányban).
  4. A padlizsánt kissé besózzuk, és kb. 10 percig állni hagyjuk, hogy keserű ízét elveszítse. Lecsepegtetjük és megtörölgetjük.
  5. A spárgasípokat egyesével szalonnacsíkokba tekerjük és felváltva a cukkínivel, padlizsánnal, paprikával, gombával és a hagymával a 4 nyársra ráhúzzuk.
  6. Az elkészült nyársakat olívaolajjal megkenjük, majd borssal, sóval, kevés kakukkfűvel fűszerezzük.
  7. Izzó parázs fölött forgatva lassan megsütjük.
  8. Keverőtálba öntjük a joghurtot, és habverővel jól elkeverjük. Sóval, porcukorral, ízesítjük, végül hozzáadjuk a finomra megvágott friss kaprot is. A kapros joghurtos öntetet adjuk a nyársak mellé.
  9. (Az elkészült nyársakhoz Gyuri sógorom kedvére sült burgonya köretet is tálaltunk:-). )

     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 685
elküldve: 2
receptkönyvben: 161
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges-szalonnás nyársak

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

564
zöldspárga 40 dkg
mangalica szalonna 20 dkg
padlizsán 1 db
cukkini 1 db
csiperkegomba 4 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 db
vöröshagyma 2 db
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
joghurt 4 dl
kapor 1 csokor
porcukor 0.5 teáskanál
1 csipet