r
Nosalty Logó

Nyársra húzott rántott zöldség vagy kolbászos

Csiki Piroska
Nyársra húzott rántott zöldség vagy kolbászos
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A nyárshoz

A panírhoz

800
Kalória
32.3g
Fehérje
63.5g
Szénhidrát
46.8g
Zsír
250g
Víz
104.8g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
9.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A nyárshoz

A panírhoz

Összesen 800 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A nyárshoz

A panírhoz

Összesen 2399 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A nyárshoz

A panírhoz

Összesen 187 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2086.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    1274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    250 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1499 micro
Összesen 800 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    140.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6259 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    988 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1107 mg
  • Nátrium
    3822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    749.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1150 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4498 micro
Összesen 2399 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

A nyárshoz

  1. Előkészítjük a panírt. A tojást, lisztet és a vizet simára kavarjuk, hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk pihenni, amíg a többit előkészítjük.
  2. A gombát megtisztítjuk, leforrázzuk, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a citromlét és esetleg 1 ek olajat
  3. Előkészítjük a többi hozzávalót. A cukkinit felkarikázzuk, ha karalábét használunk sós vízben előfőzzük. A sajtot, kenyeret gombát, paprikát, hagymát felszeleteljük (5 mm széles). Én pogácsaszaggatóval köröket vágtam, de vághatjuk négyszögletes szeletekre is.
  4. Fapálcikára tetszés szerint váltakozva felfűzzük, tetszőleges hosszúságúra. A pálcika segítségével beleforgatjuk a tojásos masszába, majd prézliben meghempergetjük. Olajon fedő alatt megsütjük.
  5. Nem bő olajban sütjük, megfordítjuk, hogy minden oldala átsüljön, ha szükséges pótoljuk az olajat, így nem égett olajban sül. A végén fedő nélkül még átforgatjuk, hogy a pára távozzon, és ropogós legyen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 25 p

A húsevő családtagjaimnak kolbászt is húztam a nyársra, amikor van maradék sült húsom, azt is szoktam tenni rá. Ebből a mennyiségből 6 db 16 cm  rudacska lett. Tálalhatjuk főzelékkel. Használhatunk más zöldséget is pl. karfiolt.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek