Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett csípős karajszeletek gyümölcsmártással

Grillezett csípős karajszeletek gyümölcsmártással
Grillezett csípős karajszeletek gyümölcsmártással
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi férfias grillétel.

hozzávalók / 4 adag

A hús pácolásához

A körethez

A gyümölcsmártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A páchoz valókat egy keverőedényben összekeverjük. (A kardamomot összetörjük, úgy tesszük a pácba.)
  2. A füstölt, lángolt karajszeleteket a pácban megforgatjuk. (A húst nem sózzuk, mivel a magyarországi gyártók készítményei sózottak.) Kb. fél órát állni hagyjuk a pácban.
  3. Majd a hússzeletek mindkét oldalát grillezzük (összesen kb 5-8 perc alatt). A húsokat kb. 5 percre félretesszük, letakarjuk, így az ízek még jobban összeérnek.
  4. A körethez a meghámozott burgonyát enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A vízből kivéve kb. 5 percig hűlni hagyjuk, utána kettévágjuk. Étolajjal megkenjük a vágott felületüket. Megszórjuk sóval és az apróra vágott rozmaringgal. Grillrácson megsütjük.
  5. Salátalevelekkel, karikára vágott sárga, zöld, és piros paprikával tálaljuk.
  6. A gyümölcsöntethez a banánt pépesre törjük, az ananászt apróra vágjuk. Összekeverjük a mangócsatnival és a mexikói salsa mártással.
  7. Jó étvágyat kívánok hozzá!



 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 128
elküldve: 2
receptkönyvben: 256
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatechnológia: grill
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rezespapa
Rezespapa Fri, 2015-01-09 17:55

Lájkolnám ha lehetne de így csak felkerült a mindenképpen meg kell csinálnom listára :D

520
sertés rövidkaraj 50 dkg
curry por 1 kk
chili 1 kk
fahéj 1 kk
dijoni mustár 1 kk
almaecet 1 kk
napraforgó olaj 1 ek
fekete kardamom 1 kk
burgonya 4 db
piros kaliforniai paprika 1 db
tv paprika 1 db
zöldpaprika 1 db
fejessaláta 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
rozmaring 2 szál
banán 1 db
ananász 15 dkg
mangó chutney 1 dl
mexikói alap 45 g